Tag det stærke bånd med dig: Smykker og mindegenstande af din hest

At have hest giver mange et dybt og unikt bånd, man ikke finder andre steder. Denne specielle forbindelse mellem dig og din hest vil på mange måder flette sig ind i hjertet hos dig, som hesteejer. Derfor kan det være enormt hårdt at sige farvel til din hest. Smykker og mindegenstande kan være en måde, hvor du kan blive ved med at have din hest med dig, selv når den ikke er her mere.

For flere er hesten ikke blot en ledsager, men også en trofast ven og en pålidelig følgesvend, der altid er der.

Annonce

Tiden med hesten kan måske opleves som et frirum, hvor verdens bekymringer ryger i baggrunden, og kun øjeblikket fylder. Her er der netop ingen, der dømmer, og der er hverken krav eller forventninger.

Læs også: DIY: 24 ting du kan lave ud af hestesko

De unikke øjeblikke, du oplever med din hest, og de følelser, der følger med, er en dyrebar gave. En gave, du kan tage med dig som et smykke eller en mindegenstand, også når du en dag skal sige farvel til din hest.

Smykker af hestehår – en amulet på de gode følelser

Der er mange gode grunde til at smykker med hestehår fra din egen hest – i mange variationer og stilarter – er en populær måde at holde den dyrebare forbindelse i live. Forbindelsen til din hest og forbindelsen til de gode følelser kan leve i et smykke, der bærer hestens symbolik.

Vi synes, det er ret fint, da det måske kan blive en lykkeamulet med alle de gode følelser, som vi kan minde os selv om i hverdagen. Både når hesten er her, men også når den en dag ikke er her mere.

Find inspiration til smykker og lignende af hestehår

Få inspiration til smykker og mindegenstande

Men smykker af hestehår er ikke en ny opfindelse. Faktisk var det almindeligt til brug af smykkefremstilling tilbage i bronzealdeen, og det kan også give inspiration til stilarten den dag i dag.

Mindegenstande, når du mister din trofaste ven

Nogle gange bringer hestelivet også smerte – som for eksempel, når man må sige farvel til en elsket ven. Smerten ved at miste en hest er dyb og inderlig. Men selv ved tabet er mindesmykker eller -genstande en dyrebar måde at bevare forbindelsen til den plads i dit hjerte, hvor din hest stadig lever.

Læs også: 13 små overvejelser, når din hest skal aflives

Uanset om det er et smykke eller en anden form for mindegenstand, giver det mulighed for at holde hesten tæt. En måde at ære minderne, hylde følelserne og fejre den forbindelse, der altid vil være der. Mindesmykket er ikke blot et stykke metal eller stof; det er et udtryk for kærlighed, og det er en hyldest til det, der engang var, og en påmindelse om at vores heste altid vil være med os.

Her kan du få lavet smykker og lignende til minde om din hest

Hvis du gerne vil have lavet eksempelvis et smykke af din hests hår, er der nogle små ting, du selv skal huske, før du sender hestehåret ind til en, som kan lave et smykke ud af det:

  • Vask halen først (uden showshine), før du klipper hårene af
  • Sørg for, at hårene er helt tørre
  • Klip gerne helt oppe ved haleroden
  • Luk gerne totten med et manelastik, der hvor du har klippet af
  • Du må ikke flette totten

Kilde: Pegasus Horse Jewelry

Guide: Lav selv dit eget armbånd

Har du mod på det, kan du faktisk også selv kaste dig ud i at lave smykker ud af hestehår:

Se med herover, hvordan du kan lave dit eget armbånd med hestehår.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce