Sådan hjælper du din hest med at opbygge muskler

Annoncørbetalt indhold | HHCare.

Mange heste vil på et tidspunkt i deres liv opleve en periode med færre muskler. Måske er der ikke så meget tid til træning, som der ellers har været. Måske har den haft behov for boksro, eller også er den bare ung og har ikke opbygget musklerne endnu. Derfor er det også vigtigt, at vi hjælper vores heste med at udvikle musklerne, så de i sidste ende får det allerbedste liv.

Hvorfor skal din hest egentlig have muskler?

På det æstetiske plan kan vi nok godt alle sammen blive enige om, at en hest med tydelige muskler simpelthen ser kønnere ud. Skal du for eksempel til kåring med din unghest, vil du garanteret gerne have, at den ser så godt ud som overhovedet muligt. Her kan det derfor være en god idé at tilføre et tilskudsprodukt for at sikre en flot muskulatur. Eva Kramer, der er springrytter på internationalt plan og træner mange ungheste, lægger meget vægt på, at hestene har de muskler, de skal bruge for at kunne levere det bedste stykke arbejde.

Det er meget vigtigt, at hestene har den styrke, de har behov for, så de kan yde det, vi byder dem.

Eva Kramer

Tilskudsfoder er godt, men der skal også trænes

Muskelopbygning kan selvfølgelig ikke kun klares med et produkt. Det handler også om at lægge en træningsplan, der tilgodeser hver enkelt hest, forklarer Eva. Hun sørger selv for at tilbyde sine heste en varieret hverdag med både dressur, bomarbejde, skovture og springtræning kombineret med en passende mængde tilskud, der giver hesten det sidste skub til en god muskelstruktur.

Samtidig er det meget vigtigt at huske på, at alle heste er forskellige. Nogle ungheste vokser utrolig hurtigt og har derfor svært ved at sætte muskler i samme hastighed, som de gror vejret. Andre heste er ældre og har måske nemt ved at miste musklerne, og nogle tredje har en helt anden udfordring. Det er altså afgørende, at man kombinerer en sund træning med det korrekte tilskudsprodukt, der tilgodeser den enkelte hest, siger Eva.

I dag skal især ungheste nå rigtig meget på forholdsvis kort tid, og derfor kan et godt kosttilskud hjælpe hesten det sidste stykke.

Eva Kramer

Her ses en springhest, der mangler muskler især ved overlinjen.
Foto: Privat
Her ses samme hest, der efter en måned med tilskudsfoderet Maxitop allerede viser tydelige tegn på en bedre muskelopbygning.
Foto: Privat

Hesten på billederne har modtaget en varieret træning, samtidig med at den er blevet fodret med et kosttilskud. Udover at få stærkere muskler har den også vist en markant forandring i velvære, som har betydet, at den efter kuren har opnået mere energi og overskud. Der er også en øget smidighed at spore og det bedste af det hele – mere arbejdsglæde. Det må siges at være en win win situation for alle, synes du ikke?

Har du styr på aminosyrerne? For de er faktisk ret vigtige…

Der kan være mange forskellige tegn på, at din hest ikke får de vitaminer, den har behov for. Hvis den for eksempel mangler aminosyrer, vil de mest almindelige symptomer være vægttab, dårlig hud, hår og hovvækst og hos ungheste og føl vil der typisk opstå en begrænset vækst. Produktet Maxitop har en høj koncentration af essentielle aminosyrer, der skaber de rigtige forudsætninger for at opbygge muskler. Udvundet fra selektiv isolering af ærteprotein, som er rig på de allervigtigste aminosyrer. Lige præcis de her aminosyrer er nemlig specialister i at fremme og vedligeholde muskelmasse.

Læs også: Kend din atlet

Velegnet til en bred vifte af heste

Her kan du se, hvilke heste der især har brug for et produkt som Maxitop:

  • Ungheste
  • Heste i træning
  • Ved boksro
  • Avlshopper
  • Heste der viser tegn på at mangle aminosyrer

Gå ind på HHCares hjemmeside, og se mere om det muskelopbyggende tilskudsprodukt.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce