Rengør ridehjelmen: Kom lugten, fugten og bakterierne til livs

Genkald dig denne situation: Du har netop sadlet op og mangler bare lige at tage din ridehjelm på. Du og din hest knoklede derudaf til træning i går, hvilket siden har efterladt et stort smil på dine læber. Det varer dog kun til det øjeblik, du tager din ridehjelm på. Her opdager du nemlig, at den stadig er våd og lugter værre end et gammelt brugt underlag, der ikke har været vasket i månedsvis. Det er en klam følelse, ikke? Men bare rolig. Her får du to uundværlige midler, der kan hjælpe dig med at rengøre ridehjelmen.

Ryttere er atleter – og de sveder

Ryttere er atleter, som sveder lige så meget som enhver løber eller fodboldspiller. Men vores udstyr er ikke altid det nemmeste at rengøre. Det fugtige miljø i stalden kan betyde, at din hjelm aldrig rigtig bliver tør, og det gør den til en lækkerbisken for bakterier. Så hvordan løser du problemet og får en lidt mere hygiejnisk hjelm at tage på hovedet?

Annonce

Sprøjt med håndsprit

Løsningen er superenkel. Efter hver ridetur sprøjter du hjelmen med håndsprit. Det dræber alle de bakterier, som potentielt vokser i din fugtige hjelm. Samtidigt vil det forhindre udbrud i huden fra irritation, snavs og bakterier. Når du sprayer med håndsprit, fordamper fugten nemlig.

Kan også bruges mod varmeknopper

Sprit er ikke kun et godt trick til at bekæmpe fugt i din ridehjelm. Mange ryttere bruger det også i sadellejet på hesten. Det gør de, fordi sprit forhindrer udviklingen af varmeknopper, som kommer i svedige og fugtige miljøer. Varmekopper er en hudbetændelsestilstand, som kan opstå på grund af et vådt og varmt hårlag, hvor fugten ikke kan komme væk. Hvis du laver en opblanding af 1/3 del håndsprit og 2/3 del vand og sprøjter i sadellejet efter rideturen, vil spritten udtørre området og varmeknopperne med større sandsynlighed forsvinde.

Annonce

LÆS OGSÅ: De fleste af os rider med hjelm. Er det falsk tryghed?

Silica-gel

Og hvad gør du så med det problem at hjelmen konstant er fugtigt? Her er der også råd at hente. Hold øje med de små poser, der for eksempel ofte følger med i skoæsker, når du køber en taske og lignende. I disse små poser er der silica-gel, som suger fugt. Du kan også selv købe poserne på nettet. En håndfuld kastet ned i ridehjelmen i din hjelmpose hjælper med at tørre foringen.

silica-gel til at rengøre din ridehjelm
Silica-gel i poser. Vi har fundet dem til 49 kr. for 30 styks på cdon.dk.

Luftgennemstrømning

Husk desuden at opbevare hjelmen frit og ikke begravet under dækner eller børster. Jo mere luftgennemstrømning, jo hurtigere tørre den.

Artiklen er oprindelig bragt i 2020 og er efterfølgende blevet opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce