Skal du giftes? 8 måder at inkludere heste i dit bryllup

I takt med at vi nu officielt er inde i foråret, bliver det også højsæson for bryllupper. Hvis du skal giftes og gerne vil finde en måde at få din kærlighed for din hest med ind i din store dag, så se med her. Der er nemlig mange forskellige måder at inkludere dit liv som hestemenneske i din store dag. Her får du 8 bud på, hvordan du kan inkludere heste til dit bryllup.

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

Annonce

Fejre kærligheden til din partner… og din hest

Jeg er selv så heldig at skulle giftes i år, og jeg glæder mig helt utroligt meget. Derfor ved jeg præcis, hvor mange beslutninger og hvor meget arbejde, der ligger i at planlægge et bryllup – og jeg ved hvor svært det er at træffe beslutningerne. Derudover ved jeg, hvor meget research det kræver – og her har jeg lavet lidt af den research for dig.

Bryllupsdagen er en stor fejring af dig og din partners kærlighed til hinanden. Dagen bliver forhåbentlig fuld af glæde, kærlighed og lykke – alt sammen i godt selvskab. Alle de mennesker, I elsker allerhøjest er forhåbentlig med jer, og skal være med til at fejre jeres kærlighed. Men hvorfor stoppe der? Nu dykker vi ned i, hvilke muligheder du har for at inddrage din kærlighed til heste i din store dag. Vi ser på lidt forskellige muligheder, så der måske er lidt til forskellige smage.

Du kan selvfølgelig vælge at gå all-in på hestetemaet, og lade dig inspirere af alle disse idéer, men du kan også nøjes med at tage en eller to idéer med dig – så det kun er et lille sjovt strejf af hest. Hvis ikke noget af dette er er din stil, håber vi blot at du nyder at være lidt i bryllupshjørnet med os.

Billeder med din hest

En oplagt måde at have din hest med som en del af din store dag er at få taget bryllupsbilleder sammen med den. Dette er blevet ret populært, da det giver nogle utroligt smukke billeder. De fleste brudepar ønsker at få taget nogle gode bryllupsbilleder, efter de er blevet viet, og gerne i naturskønne omgivelser. Flere hesteejere vælger her, at deres hest(e) skal være en del af disse billeder. Og hvorfor ikke? Heste er et utroligt smukt dyr, som kun pynter på billeder. Også er det da et fantastisk minde. Herunder kan du se tre eksempler på nogle romantiske bryllupsbilleder med hest, og tre eksempler på billeder, som er lidt mere sjove.

PAS PÅ TØJET: Hvis I vælger dette, skal I naturligvis passe rigtig godt på jeres flotte tøj – det er nok ikke så sjovt at få et kys af den beskidte mule på sin fine bryllupskjole… Så det er nok en god idé med nogle til at hjælpe med alt det praktiske, så dig og din partner bare skal koncentrere jer om at nyde det – og se godt ud.

De romantiske

De sjove

Dette kunne klart være noget jeg kunne finde på. Jeg synes i hvert fald selv, at det giver nogle virkelig flotte billeder og et dejligt minde.

Læs også: FOTOHJÆLP: 5 tips til det gode konfirmationsbillede

Hestetransport

En anden mulighed er at have heste som en del af din/jeres transport for eksempel væk fra vielsen.

Hestevogn

At blive hentet i hestevogn er nok en drøm for mange hestepiger. Det ser utroligt romantisk ud, og de smukke vogne med flotte heste foran er ikke til at tage øjnene fra igen.

Ride

Der er også nogle brudepar, der går et skridt længere og vælger selv at ride. Det kan for eksempel være din egen hest eller en part eller en du låner til dagen. Det giver selvfølgelig lidt udfordringer i forhold til tøjet, da mange brude har store kjoler på, som måske ikke er det nemmeste at ride i.

OBS: Hvis I vælger nogle af disse, skal I dog huske på, at heste bestemt ikke kan bevæge sig så hurtigt eller lige så langt som biler. Derfor skal man planlægge det rigtig godt – så man ikke ender med at komme for sent i kirken eller til sin egen reception.

Traditioner: Hestesko i kirken

Måske du allerede kender til denne tradition, eller måske du ikke gør. Hvis man vil følge denne tradition, skal man lægge en blomsterpyntet hestesko ved kirkens udgang (med åbningen til brudeparret), som så symboliserer, at I som par, går ind i lykken. Jo ældre en hestesko, jo bedre. Når brudeparret så forlader kirken, samler gommen hesteskoen op og giver den til bruden. Efterfølgende er hesteskoen et flot minde, som man eventuelt kan hænge op derhjemme, så den bringer lykke.

Denne tradition er helt klart en, jeg har tænkt mig at benytte mig af. Jeg mistede selv min gamle hest i efteråret, så en af hans sko skal pyntes og lægges på kirkegulvet.

Bordpynt

Selvfølgelig er der også uendelige muligheder, når det kommer til oppyntning af jeres feststed. Her er det nemlig nemt at indrage kærligheden til heste – også på en mere diskret måde. Mulighederne er mange, men det kan for eksempel være hestesko som bordnumre, eller små hestefigurer eller rosetter som bordkort. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Du kan se et par af de mange muligheder her.

Læs også: DIY: 24 ting du kan lave ud af hestesko

Hest med på kagen

En mulighed mere til at indrage heste i dit bryllup, er at bryllupskagen repræsenterer hesteglæden. Dette kan gøres på en meget diskret måde, hvor du blot har en hestefigur på kagen. Her kan det for eksempel være i jeres cake topper, eller en lille hestefigur, der står på siden af kagen. Dette er der mange der gør med hundefigurer, men man kan vel ligeså godt gøre det med en hestefigur.

Hold festen i en lade

En af de helt store spørgsmål, når man skal planlægge sit bryllup er, hvor man skal være henne. Mange ting spiller naturligvis ind i denne beslutning, og den er bestemt ikke nem. Men, her kan I jo også lade jer inspirere at hesteverdenen og lede efter et sted, som giver nogle stald- eller heste-fornemmelser. Det kan for eksempel være en lade, som man kan pynte vildt flot op – eller det kan være, at I har heldet med jer og kan finde et sted, hvor der går heste ved siden af.

Jeg er selv så heldig, at den kirke min kommende mand og jeg skal vies i ligger lige ved siden af nogle folde. Så når vi går ud af kirken, har vi udsigt over flotte marker med nogle skønne heste.

Lege inspireret af hesteverdenen

Til nogle bryllupper er der god tid ved receptionen, hvor nogle brudepar derfor vælger at give gæsterne mulighed for at lege lidt lege. Her kan I også vise kærligheden til hesteverdenen, ved at have hesteskoskast som en leg. Hvis vejret er godt, og I har mulighed for at være udenfor, er det da ideelt med en omgang hesteskoskast udenfor. Hvis I har børn med til brylluppet, vil de formegentlig også hygge sig meget med en god leg.

Hest op ad ‘kirkegulvet’

Hvis nu at I skal vies udenfor, kan det måske være, at I er så heldige at kunne have en hest med til selve vielsen. Der er nemlig nogle, der vælger at tage en hest med op ad ‘kirkegulvet’, hvor den måske går sammen med en brudepige. Vi må indrømme, at det ser virkelig sødt ud – men det kræver også en meget dygtig hest og brudepige.

Måske du kunne bruge noget at dette til nogle gode idéer til lige netop dit bryllup, men måske det ikke lige var din kop the. Vi håber i hvert fald, at du har nydt at se lidt med og være lidt i bryllupshumør med os. Til sidst vil vi gerne ønske dig og din partner stort tillykke, og vi håber, at I får en fuldstændig fantastisk dag, hvor I skaber de skønneste minder.

Kilder

Festbogen: Hestesko

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce