DIY: 24 ting du kan lave ud af hestesko

Man kan simpelthen lave de sjoveste ting ud af hestesko! Derfor foreslår vi, at du bruger weekenden eller en af dine andre hjemmedage til at samle tabte sko og tage hjem for at være kreativ med dem. Vi anbefaler, at vaske skoene grundigt af i varmt vand og sæbe, inden du giver dig i kast med et af de mange projekter, som vi her lister op for dig. God fornøjelse!

Læs også: DIY: 7 ting halmsnor kan bruges til i stalden

Brug skoene og din fantasi

Det smarte ved hestesko er, at de er robuste, og så har de en særlig udformning, som kan bruges til mange ting. Det bedste er dog, at de har huller, som gør dem nemme at skrue eller sømme ind i en væg eller binde sammen med snor.

Læs også: En verden af veterinær videnskab

Vi har selvfølgelig fundet idéer både til stalden, salderummet, rytterstuen og hjemmet og delt projekterne op i niveauer alt efter, hvor avancerede materialer du skal bruge til at sætte skoene sammen. Alle billederne er fundet på Pinterest, og i nogle af tilfældene følger der en vejledning med, hvis du klikker på billederne. Vi foreslår dog, at du bruger fantasien og forsøger dig frem så godt du kan – så skal det nok blive godt!

Annonce

De nemme – kræver søm, skruer, snor og lim

Lad os begynde med de mest overskuelige projekter. De kræver ikke så meget andet end et par søm, skruer eller en klat lim og måske en snor. De er lige til at give sig i kast med.

Læs også: De mest avancerede løbesko under OL sidder ikke på fødderne af Usain Bolt

1. Robust lås

Okay, denne her er næsten for nem. Men vi synes, at idéen er både sjov og lidt charmerende. Og så er den robust med hele to hængelåse i.

2. Bordskåner

Lim et tykt stykke kork eller filt under en hestesko og klip det til. Så har du den fineste bordskåner.

3. Gummistøvleophæng

…der selvfølgelig kan bruges til meget andet end gummistøvler. Frem med skrue, skruemaskine og superlim – så er det fikset!

4. Servietholder

Grib endnu engang superlimen og sæt denne gang et par sko sammen, så der kan være en bunke servietter imellem.

5. Lågelukning

Her anbefaler vi, at du gør det omvendte af, hvad der er på billedet. Søm en hestesko fast til hegnet, så den vender med enderne opad og de rager et godt stykke op over hegnskanten. Sæt så en kæde med store huller ned om skoens ene ende og skru en skrue i med en møtrik på bagsiden, så den holder kæden fast. Brug lukningen ved at svinge kæden rundt om lågen og fæstn den ved at sætte kædens sidste ring ned over skoens anden ende.

6. Udendørsmåtte

Det her ser måske svært ud, men det er det slet ikke. Lim skoene sammen og/eller sæt dem sammen med snor. Så har du en fin måtte til at banke støvler af.

7. Hanke til kassen

Det her er virkelig ligetil. Find et par sko og søm eller skru dem fast til din trækasse. De kan selvfølgelig også limes på metal eller plastik. Så har kassen pludselig fået de fineste hanke.

8. Frugtskål

Det her ser sværere ud, end det er, men egentlig kræver det bare otte sko, superlim og en god portion tålmodighed.

9. Trenseholder

Find en træklods og skru en sko på, så den vender opad (modsat på billedet). Lim træklodsen på et træpanel med trælim og gentag indtil panelet er fyldt op med trenseholdere. Skru så trenseholderen fast med skruer i dit sadelrum.

10. Enkeltophæng

Skru en sko op på væggen og slå søm – gerne hesteskosøm – ind i væggen gennem skoens huller. Så har du et fint ophæng til dine nøgler eller til grimer, træktorv eller noget helt andet i sadelrummet eller stalden.

11. Musse- eller nissedør

Har du børn i nærheden af dig, så vil de helt sikkert elske sådan en musse- eller nissedør! Sav et stykke træ eller kork, så det passer til skoen og lim eller søm dem sammen. Mal så en fin dør på og sæt din fine kreation på en væg langs gulvet.

Læs også: DIY: Naturlig haleserum, der fremmer vækst

De svære – kræver svejsning eller metallim

Nu bliver det straks værre! Ej, vi er sikre på, at det sagtens kan lade sig gøre. Med de nedenstående hesteskoprojekter skal du bare forberede dig på, at du nok får brug for en, der kan hjælpe dig med at svejse metal sammen. Det kan for eksempel være en smed, en mekaniker eller ja, en svejser. Alternativt skal du have fat i en rigtig stærk metallim.

12. Knagerække

Alliér dig med en svejser eller find den bedste metalsuperlim, du kan finde og sæt skoene sammen på denne måde. Så har du en fin knagerække, der bare mangler at blive skruet på på væggen.

13. Krus- eller smykkeophæng

Nu begynder det at blive mere teknisk. Her skal du ikke bare have fat i otte sko, men også et stykke metal, som de kan svejses fast på. Men se lige, hvor fint, det er!

14. Støvleholder

Kan man få den her lavet, så er den næsten et must have i enhver rytterstue. Og hesteskoenes form er som skabt til at passe på dine støvler.

15. Vinreol

Var det også noget med en vinreol i rytterstuen? Så skal den da helt sikkert se sådan her ud. Find otte sko og tre metalstykker til at stabilisere ‘tårnet’ og bed en smedekyndig om at fikse det for dig.

16. Gardinholder

Skru en sko ind i væggen og svejs eller lim en anden på, der ligge vandret med enderne pegende væk fra vinduet. Så får du dette resultat. Medmindre du har en svejser i nærheden som alternativ til limen skal gardinerne dog ikke være alt for tunge.

17. Håndklædeophæng

Heldigvis ligger der kun en lille svejseopgave i at få sat sådanne to sko sammen. Fint bliver det, når du har skruet det færdige håndklædeophæng op på væggen rytterstuens eller dit eget badeværelse.

18. Hjelmholder

Med tre-fire sko, ditto metalpinde og et stort træpanel, kan du også hurtigt få svejset sådan en fin hjelmholder sammen, der bare skal hænges op i sadelrummet.

19. Støvleknægt

Støvleknægten er uundværlig for mange ryttere, og denne version er nem og billig at lave. Du skal bare have én til at hjælpe dig med at bøje den øverste sko indad og svejse det hele godt sammen. Søm den øverste, bøjede sko fast på en skrå træklods – så er den i vinkel og bundsolid!

20. Ophæng til vandslange

Den her er vi ret vilde med. Er det ikke bare smart? Der skal en del sko til, men hvis du giver det et forsøg, kan det blive rigtig godt og ganske praktisk, når vandslangen skal i brug.

21. Glasholder

Den her minder lidt om ophænget til krus og smykker. Skoene skal bare vende vandret, så du kan hænge glas i. Og så skal det helst være ponysko, så hullerne til glassene ikke bliver for store.

22. Støvlebørste

Støvlebørsten kan hurtigt laves ved at købe et par børstehoveder i et byggemarked, sømme dem fast på siden af hvert børstehoved og svejse eller lime skoene sammen.

23. Holder til toiletrulle

Her er endnu en ting til badeværelset; en toiletrulleholder! Udover skoene skal du bruge et rundt stykke træ med tynde og ca. to centimeter lange spidser i enderne. De skal kunne komme igennem sømhullerne på skoene. Du kan selvfølgelig også bare bruge en træ-, plastik- eller metalpind, som er tynd hele vejen igennem.

24. Stol

Det her kræver en ægte handy(wo)man. Kender du nogen, der har lavet sådan én her, eller har du selv tænkt dig at gå i gang med det, så bliver du simpelthen nødt til at fortælle os om det!

TIP: Du kan dekorere skoene meget mere, end der er vist på billederne. Mal dem med spraymaling, laker dem eller lim dem til med små sten. Så bliver det noget helt andet at se på, og du kan nemt få det itl at passe til din øvrige indretning i stalden eller hjemmet.

Læs også: DIY: 4 midler mod insekterne

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce