DIY: Naturlig haleserum, der fremmer vækst

Der findes rigtig mange heste rundt omkring i landet med tynde og halvtamme haler. Når det kommer til man- og halevækst, er tålmodighed en dyd. Der findes nemlig ingen nemme quick-fixes, der giver dig øjeblikkelige resultater. Men den gode nyhed er, at denne hjemmelavede haleserum kan gøre vejen til en smuk hestehale lidt nemmere og hurtigere.. Og så er den både billigere og kemikaliefri.

Der er mange faktorer, der påvirker hestens hårvækst, såsom race, genetisk disposition, ernæring, pleje og sundhed. Hovedformålet med dette serum er at forbedre sundheden i din hests ‘halehovedbund’. For med en sund ‘hovedbund’ i halen, gør du hårsækkenes evne til at vokse og styrke det eksisterende hår markant bedre. Foråret er det perfekte tidspunkt at starte med behandlingen, da serummet hjælper til at beskytte huden og bekæmper tørheden, som kan komme som følge af de mange vejrskift, der kommer med vinteren.

Annonce

Læs også: 20 fascinerende facts om hestens hale.

Riscinusolie

Nøgleingrediensen i dette haleserum er Riscinusolie. Ricinusolie har historisk været anvendt til pleje og behandling flere tusinde år tilbage. Det var for eksempel kendt i det gamle Egypten, hvor egypterne mente at det havde mange medicinske og plejende egenskaber. Ricinusolien indeholder omkring 90 % ricinoleic syre. Denne umættede fedtsyre virker fugtighedsbevarende, hvilket også kaldet en humectant.

En humectant er en kilde, der trækker fugt fra luften. Det er der mange ting, der gør, som for eksempel Aloe Veraplanten eller honning. Ruscinusolie har vækstfremmende egenskaber, mener flere studier.

Derfor er riscinusolie blevet et populært naturprodukt til mennesker, der ønsker tykkere hår specielt i udlandet. Og så anvendes det til også i udbredt grad til eksem eller tør hovedbund, for eksempel til at bekæmpe psoriasis. Derudover er det anti-bakterielt og antiinflamatorisk. What’s not to like?

Annonce
OPSKRIFT PÅ HALESERUM

Læs også: Naturlig pleje til dig og din hest

3 dele Riscinusolie (vi fandt det på nettet til ca. 40 kr. for 100 ml.)

1 del af en anden type olie efter eget valg (mandel-, oliven-, hørfrø- eller lignende type olie er rigtig gode og billige)

Hvis du har lyst, kan du også tilsætte et par dråber af citrusolie eller lavendel. Bland det hele sammen i en forstøver og påfør halen.

Sådan gør du

For at opnå de bedste resultater, skal du anvende dit haleserum 2-3 gange om ugen. Sørg for at massere det godt ind i halens ‘hovedbund’. Afhængig af hvor tørt (eller beskidt) håret er, kan du med fordel også fugte halen lidt det med vand, før du smører det på.

Sørg for at massere det ind i mindst et par minutter. På den måde hjælper du med at åbne hårsækkene og fremme cirkulationen i området. Ricinusolie er meget drøjt, så du behøver ikke særlig meget ad gangen.

Annonce

Start med et par dråber – gerne før hesten kommer i boksen om aftenen, så det har de bedste betingelser for at virke. Det burde være absorberet indenfor de første 12-24 timer.

Hvis du har mod på at prøve og lyst til at fortælle os hvordan det går, så tøv endelig ikke med at skrive til os på Facebook eller tagge os på Instagram! Vi modtager nemlig meget gerne før- og efterbilleder!

Læs også: Tip: Fjern burrer fra hestens man og hale.

Artiklen er oprindeligt bragt i september 2019 og er efterfølgende revideret og opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce