DIY: 7 ting halmsnor kan bruges til i stalden

Halmsnor er en af de ting, vi hestemennesker bruger allermest, når vi skal finde på kreative løsninger på hverdagens problemer i stalden. Faktisk tør vi godt konkludere, at halmsnor oppe på samme niveau som gaffatape og vådservietter. Er du ikke enig? Her har vi samlet syv ting, halmsnor kan bruges til i en hverdag fyldt med heste.

Læs også: DIY: Naturlig haleserum, der fremmer vækst

Annonce

1. Lav dit eget slowfeeder-hønet

Som hesteejere gør vi meget for at spare penge. En måde at gøre dette på, er ved at lave dit helt eget slowfeeder-hønet ud af halmsnor. Hver balle giver i gennemsnit fire snore af forskellige længder, så der er masser af snor at gøre brug af. Hvis du er frisk, er her en video-guide, du kan kaste dig ud i: Lav dit eget hønet ud af halmsnor.

2. Hæng slikstenen op i boksen

Hvis du har glemt at købe en holder til din sliksten, kan du med fordel anvende en halmsnor. Du skal dog være særlig opmærksom på, at snoren ikke sidder således, at din hest kan få den ind i munden og rive hul på sig selv.

3. Lav dit eget træktov

Du kan lave dit eget træktov ved at tage to halmsnor og binde dem sammen på midten. Bind den ene ende fast i boksdøren og bind den anden ende fast på en strigle. Sno nu striglen rundt om sig selv rigtig mange gange. Herefter binder du snoren af din strigle og placerer en karabinhage på midten. Lad nu de to ender mødes og snurre sig sammen fra karabinhagen og opad – og vupti, så har du et glimrende træktov.

Læs også: DIY: 4 midler mod insekterne

Annonce

4. Førstehjælp til dækken og grimer

Hvis du ligesom os ejer en hest, der med jævne mellemrum ødelægger sine dækkenstropper og grimer, er halmsnor (udover gaffatape) din bedste ven. Mange dækkener kan klare sæsonen ud med en halmsnor eller to, så du får mest muligt ud af dækkenets levetid.

Uanset om du bruger halmsnor til grimen eller til dækkenet, så bør du selvfølgelig binde en knude, som hesten kan bryde. Så udsættes den ikke for fare, hvis den skulle hænge fast. Meget halmsnor er heldigvis lavet med en glat overflade, som kan få en knude til at gå nemt op, hvis ikke du stammer den alt for meget. Det gælder oftest det blå af slagsen.

5. Skrab mudder af sko og støvler

En af de mere fantasifulde løsninger, du kan bruge halmsnor til, er som hjælp til at få mudderet af dine staldstøvler. Har du nogensinde tænkt over det? Hvis ikke, så har vi fundet en video på nettet, som illustrerer det.

6. Alt hvad der kan hænges op…

… kan med fordel hænges op med halmsnor. Her snakker vi om alt fra våde underlag, til dækkener, vandspande og ikke mindst hovrenseren på boksdøren. Mulighederne er utallige. At hænge en halmsnor på tværs af boksdøren, så man kan hænge alle sine ting og sager op, er et lige så uundværligt tip, som det er klassisk! Ingen tvivl dér.

7: DIY-fluenet

Er du den kreative type, kan du kaste dig ud i at lave dit eget fluenet af halmsnor. Det fungerer som en udmærket substitut, når hesten smider sit normale fluenet eller sin fluemaske i græsset på en insektfyldt dag. Det er ganske enkelt altid godt at have et ekstra liggende. Og så skulle det efter sigende være nemt at lav. Se bare i videoen herunder.

Læs også: DIY: 24 ting, du kan lave ud af hestesko

Artiklen er oprindelig bragt i april 2020.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce