Annonce

Slut med at trimme hestens følehår – FEI laver forbud

På FEIs generalforsamling den 23. november 2020 blev det besluttet, at det fra den 1. juli 2021 skal være forbudt at trimme hestens følehår. Det har været en flittig brugt proces i hestesporten primært af æstetiske årsager, fordi nogle ryttere mener, der ser pænere ud med en mule uden hår.

Hesten har brug for sine følehår

Som så mange andre dyr, har heste følehår af en grund: De bruger dem til at navigere. Hårene fungerer som en slags antenne for hesten, så den bedst muligt kan orientere sig. Hestens følehår er så følsomme over for vibration og ændringer i luftstrømmen, at de øjeblikkeligt kan informere hesten om dens miljø. De kan for eksempel hjælpe den med at undgå skader ved at opdage objekter i nærheden, skelne mellem forskellige teksturer, dømme vindretning og identificere foder. Det gør for eksempel, at hesten kan nå at lukke øjet, inden et fremmedlegeme rammer det. Hesten har samtidigt en blind vinkel under mulen, så dens følehår er en livsvigtig hjælp til synet. Ved at reducere eller helt fjerne hårene kan man sige, at hesten faktisk efterlades delvist handicappet.

Læs også: Heste ser verden 15 % større end mennesker.

Enkelte undtagelser ved fjernelse af hår

Det eneste tidspunkt, det vil være lovligt at klippe følehårene, er, hvis en dyrlæge har vurderet, at hesten har behov for en trimmet mule. Det kan være, der skal plejes et sår eller lignende, hvor følehårene vil være i vejen. I disse situationer vil det blive godtaget, at hesten har fået fjernet hårene.

I dag er klipning af følehår allerede forbudt i både Frankrig, Schweiz og Tyskland, og nu bliver det altså også ulovligt i FEI-regi fra sommeren næste år.

Kilde: FEI, Eurodressage, Equestrian Australia

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram