Slut med hestevognskørsel i populært ferieparadis

Det vil snart være slut med hestevognskørsel i Palma på Mallorca, da myndighederne i det populære feriested har truffet en beslutning om, at hestevognene skal væk fra 2024. Dette sker efter at flere dyreværnsorganisationer har kæmpet for dette – hvilket de fortsætter med i mange andre lande.

Læs også: Slut med hestevognskørsel i Rom – ingen heste må kollapse af udmattelse

Annonce

Dyreværnsorganisationer jubler

Dette er naturligvis en beslutning, som mange dyreværnsorganisationer er meget glade for, da det er en af de ting, mange af organisationerne kæmper for. Blandt andet udviser organisationen PETA stor glæde ved beslutningen, og den danske afdeling af organisationen Anima skriver for eksempel følgende på deres Facebook:

“Efter pres fra aktivister på den populære ferieø Mallorca er myndighederne nu endelig gået med til et forbud mod hestevognskørsel! Hestevognskørsel er meget populært på øen blandt turister, hvilket har ført til store lidelser for dyrene. I løbet af de seneste år er der blevet rettet meget kritik mod hestevognene, og nu ser vi endelig nogle positive resultater for hestene. Fra 2024 vil turister kunne bruge elektriske køretøjer i stedet for heste til at opdage byen. Det håber vi vil føre til en dominoeffekt, og at flere og flere lande efterfølgende vil følge Mallorcas dyrevenlige eksempel”.

Der er nemlig allerede flere populære tusist-byer som har lavet et forbud mod hestevognskørsel i gaderne, og organisationerne håber, at flere og flere vil hoppe med på bølgen.

Læs også: Ukrainske dyrlæger advarer om velfærden hos tusindvis af heste i Ukraine

Hestevognskørsel på Mallorca vil snart blive udfaset, så der i stedet vil være elektriske køretøjer til turister. Foto: Canva Pro

Hestene bliver presset

I sær under denne varme sommer, har der floreret videoer af heste, der kollapser af udmattelse under kørsel. Dette er i følge PETA også sket for nyligt i Palma på Mallorca. Og det er lige netop derfor, at dyreværnsorganisationerne kæmper så meget for at få stoppet disse hestevogne i disse populære feriebyer. Hestevognene bliver nemlig ofte brugt meget af turister, når de skal rundt og se seværdigheder. Og tit bliver hestene presset langt ud – nogle gange så langt ud, at de ikke kan mere og derfor kollapser midt på gaden. Men det skal der nu sættes en stopper for på Mallorca.

Læs også: Forbud mod blood mares: Anima med underskriftindsamling

Læs også: Kørehesten: Kan din hest også stå stille i 30 minutter?

Kilder

PETA: Palma, Mallorca, Says ‘Neigh’ to Horse-Drawn Carriage Rides

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce