Slut med hestevognskørsel i Rom – ingen heste må kollapse af udmattelse

Nedslidte heste, heste der knokler i varmen, og heste, som er kollapset og bukket under for arbejdspresset i Roms gader, har længe været til stor debat blandt diverse organisationer og politikerne i den italienske storby. Dyrene har i årtier været en fast del af turismeindustrien i den populære ferieby, men det skal nu være slut, siger Roms borgmester Virginia Raggi.

Forbuddet

Roms borgmester Virginia Raggi har i sidste uge udtalt, at det ikke længere skal være lovligt at køre med hestevogn i Roms gader, og at man ikke vil kunne se trætte og slidte heste vandre rundt i varmen. Det er endnu ikke meldt ud, hvornår det præcis træder i kraft.

Der har i længere tid været et stort pres fra dyrevelfærdsorganisationer om, at hestene, som trækker vognene, ikke har haft det godt. Det beskriver The Guardian, som fortæller om hændelser, hvor heste kollapser eller er døde på baggrund af industrien. Presset, som organisationerne har skabt, har politikerne i Rom nu taget til sig, og det har resulteret i et forbud.

Dog gælder forbuddet kun på gaderne og i trafikken, hvilket gør, at det fortsat vil være lovligt at køre med hestevognene i parker. En del af dyrevelfærdsorganisationerne er ikke tilfredse med dette. Blandt andet udtaler organisationen Alleanza Popolare Ecologista, at de ikke mener, det er okay, at der stadig vil være sådanne hestevogne i parkerne, og at man i stedet bør forbyde det fuldstændig.

Hestevognene har længe været set som en del af byen, og de har for eksempel tilbudt at køre turister rundt til historiske steder og bygninger. Turene har kostet op til 700 kroner per person for en tur rundt i byen.

Anima om forbuddet

Anima er en international dyrevelfærdsorganisation, og de støtter naturligvis i stor grad op om forbuddet. På deres Facebook side skriver de:

Mange heste tvinges hver dag til at transportere turister og varer rundt i vogne. Det er enormt hårdt og belastende, og mange heste kollapser på grund af det fysiske pres eller som følge af dehydrering og varme. Derfor er det en fantastisk nyhed, at hestevognskørsel nu er fortid i Rom!“.

Rom er heller ikke alene i beslutningen om at lave sådan et forbud. Der er flere storbyer som er har gjort hestevogns-kørsel i gaderne ulovligt. Dette gælder blandt andet byerne Barcelona, Tel Aviv og New Delhi.

Læs også: Heste i verden del 1: Fra brug af hestekræfter til ridehest.

Kilder:

BBC
The Guardian
Anima på Facebook
Alleanza Popolare Ecologista på Facebook

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce