Store badedag: Dette skal du vide

Annoncørbetalt indhold: NAF

I takt med at sommeren nærmer sig, går vi også de svedige rideture og de støvede folde i møde. Derfor går der måske ikke længe, inden at du vil give din hest det første bad. Men hvad skal du vide om at bade din hest? Læs med her, og bliv klogere på hvorfor, hvornår og hvordan du kan vaske din hest.

Hvorfor bade sin hest?

I naturen går hesten jo ikke i bad. Så er det overhovedet nødvendigt at vaske sin hest, hvis man ikke skal til stævne og gerne vil have hesten til at se ekstra godt ud?
Det kan faktisk være en rigtig god idé at give hesten en badetur en gang i mellem. I modsætning til hesten i naturen, giver vi gerne hesten udstyr på, som eksempelvis sadel og dækken, og dette gør at hesten bliver mere tilbøjelig til at få gnavesår og hudirritationer som skæl og svamp. Derfor er det en rigtig god idé at få skyllet sved, skidt og døde hudceller af hesten.

Annonce

Læs også: Derfor er din hests dækken en bakteriebombe

Hvor ofte bør du bade din hest?

Der er ikke noget klart svar på hvor ofte du bør vaske din hest, og dette afhænger også af hvordan og hvor meget du bruger din hest. Hvis I skal til stævner, og derfor gerne vil se godt ud, eller din hest ofte sveder efter træning, vil du måske ønske at vaske din hest oftere, end hvis du primært hygger med din hest og nyder nogle rolige skovture.
Hvis du blot ønsker at skylle din svedige hest, behøver du ikke at skulle i gang med shampooen hver gang. Dette kan nemlig forårsage hudirritationer hos hesten, fordi dens naturlige olie- og fedtproduktion bliver nedbrudt – ligesom hvis vi ryttere vasker vores hår med shampoo for ofte.

Hvornår er det varmt nok?

Det kan være svært at vurdere, hvornår det er det rigtige tidspunkt at begynde at bade sin hest, og der er da også flere ting, som du skal overveje.
Hvorvidt om det er varmt nok afhænger nemlig af mange ting, eksempelvis om du har adgang til varmt vand, til et lunt sted hesten kan tørre, om der er træk i stalden, hestens generelle sundhedstilstand, pelsens længde mv.
Har du ikke adgang til varmt vand og et varmt sted at tørre hesten, anbefales det at vente til at det er mellem 15 grader varmt. Samtidig er det også en fordel at give hesten sit bad først på dagen, eller når det er varmest i løbet af dagen, så hesten har god tid til at blive tør, inden det bliver koldt om natten.

Annonce

Læs også: Fælder din hest? Her er de bedste tips

Hvilke produkter skal du bruge?

Er hesteshampoo, showshine mv. ikke blot endnu en måde for firmaerne at tjene flere penge på? Og kan jeg ikke bare benytte den første og den bedste hesteshampoo, eller er jeg nødt til at sætte mig ind i hvad de forskellige gør?
Ligesom at vi kan købe shampoo til tørt, fint eller farvet hår, så er der også mange muligheder at vælge mellem, når du skal finde en hesteshampoo. NAF er en af dem, som har lavet forskellige shampooer til forskellige formål.

Let vask efter træning

Hvis du blot ønsker at vaske sved og snavs ud af pelsen efter en træning, men ikke har brug for at vaske i dybden, kan du med fordel benytte NAF Cooling Wash eller NAF Warming Wash. Disse to renser hurtigt og effektivt sved og snavs ud af pelsen, og så skal de ikke vaskes af igen. NAF Cooling wash er især god til de kommende varme og svedige dage, da den samtidig køler musklerne ned igen.

Se NAF Cooling Wash her og NAF Warming Wash her

Grundig og dybdegående vask

Hvis din hest derimod trænger til en grundig og dybdegående vask, kan du i stedet bruge en shampoo, som er særligt velegnet til dette.
NAFs Show Off shampoo er en dybderensende shampoo, som virkelig renser pelsen i dybden, får din hest til både at skinne og dufte godt, og samtidig fremhæver den din hests pelsfarve. Den er altså et rigtig godt valg, hvis du virkelig vil fremhæve din smukke hest.
Et andet af NAFs dybderensende produkter er deres Teatree and Mint shampoo. Denne shampoo indeholder teatree, som både virker beroligende på huden og samtidig er den naturligt antibakteriel. Den er samtidig meget mild, og kan derfor benyttes ofte. Den er ideel, hvis du har en hest eller pony, som døjer med eksempelvis skæl.

Se NAF Show Off her og NAF Teatree and Mint her

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce