Stress og nytårsaften

For et par dage siden gav vi dig artiklen “InstaTips: Hjælp hestene i stalden gennem nytåret“, som bygger på de tips, I har givet os på Instagram. Pudsigt nok – og det skal I absolut tage som en cadeau – giver agronom Christina Kryder Pedersen nogle af de samme råd i sin artikel “Stress og nytårsaften”, som du kan læse i det nyeste nummer af Malgré Tout i appen. Her bliver du også vejledt i, hvordan du kan bruge fodertilskud til din hest for at give den en mindre stressende oplevelse, når nytåret træder ind og himlen buldrer og glimter udenfor.

Fyrværkeri kan for mange heste være en meget stor udfordring. Hesten er et flugtdyr, og dens reaktion på høje lyde og brag vil ofte være at blive forskrækket og løbe væk. Da fyrværkeri oftest bliver fyret af om natten, kan det potentielt udgøre en meget farlig situation, hvis hesten slipper fri og i panik gør skade på sig selv eller andre.

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #18 I MALGRÉ TOUTS APP >> KLIK HER.

Med mindre hesten står så langt ude på landet, at der ikke er synligt nytårsfyrværkeri i nærheden, anbefales det at holde hesten inde nytårsaften. Derudover kan det være en god idé på forhånd at vænne hestene til at have radio i stalden, så der på den måde er en eller anden form for lyd, der måske kan overdøve det fyrværkeri, der skydes af udenfor. Lad lyset være tændt i stalden, så det er sværere for hesten at se fyrværkeriet ud af vinduet. For nogle heste er det så overvældende en oplevelse, at det kan være nødvendigt helt at skærme vinduerne af eller få noget beroligende af dyrlægen. Sørg også for, at der altid er noget for hesten at tygge på, da tyggeaktivitet har en beroligende effekt på hesten, og kig til hesten flere gange i løbet af aftenen.

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #18 I MALGRÉ TOUTS APP >> KLIK HER.

Tilskud med baldrian, kamille, tryptophan eller magnesium kan gives efter behov og kan måske lige give det sidste i forhold til at dæmpe stressen. Det bedste er dog helt at undgå at sætte i hesten i en situation, hvor den bliver stresset eller bange. Håndteringen af omgivelserne og at begrænse påvirkningen udefra i forhold til at kunne høre fyrværkeriet er uden tvivl den bedste måde at komme ind i det nye år, så også hesten får et godt nytår.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce