Test din og dine staldkammeraters viden om hestehold i nyt spil

Hesteverdenen er fyldt med vigtig viden, og der er mange ting, man skal have styr på som rytter eller hesteejer. For at viderformidle noget af denne viden har hesteagronom Martha Voss udviklet et brætspil, der udfordrer din viden om lige netop hestehold. Spillet hedder Master of Nutrition, og er lige udkommet. Så saml dine staldkammerater og hyg jer, samtidig med at I bliver endnu skarpere på hold og fodring af heste.

Læs også: Fedme: Når hestens overvægt skyldes misforstået godhed

Annonce

Verdens første brætspil om fodring af heste

Master of Nutrition er faktisk det første brætspil i verden, der handler om korrekt fodring og hold af heste. Spillet giver dig mulighed for både at teste og øge din egen viden om fodring af heste og ponyer på en sjov og udfordrende måde. Samtidig kan du spille det med dine staldkammerater, din familie eller dine venner. På denne måde kan man altså lege sig til mere viden og og lære at træffe gode beslutninger, som hjælper dig til en bedre forståelse for fodring af din hest, så den kan have et godt hesteliv i sport og fritid i mange år.

Læs Også: Kom på Hest og Rytter og spil Master of Nutrition med os

Tanken bag spillet

Spillet er udviklet af hesteagronom Martha Voss, som har arbejdet på udviklingen af spillet i fire år – og hun har ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbig. Planen er nemlig, at der skal komme flere versioner, som man kan supplere sit grundspil med. Dermed bliver muligheden for læring endnu større i takt med, at der løbende vil komme flere versioner ud.

Marthas ønske om at lave sådan et spil grunder også i et problem, hun ser i hesteverdenen. Hun beskriver selv problemet således:

“Der er cirka 80.000 hestehold, som rummer 175.000 heste og ponyer i Danmark. Langt de fleste ejes af private familier, og en del af disse har hestene stående hjemme på familiens lille landsted. Ejerne har typisk hest, fordi de holder af heste, og er dermed meget omhyggelige med hestens velfærd. 

Der er imidlertid nogle problemer, der ofte går igen: 

  • 31% af heste, som aflives, har problemer med halthed, heraf 32% med forfangenhed, som årsag. Det er en meget smertefuld sygdom, som ofte skyldes overvægt, forkert fodring eller foldforhold. 
  • 10% af de aflivede heste havde kolik, en fælles betegnelse for fordøjelsesproblemer. En akut tilstand, som ofte skyldes forkert fodring eller management.”

Derfor vil hun bruge spillet til at øge ryttere og hesteejeres viden om hestehold og god fodring.

Master of Nutrition produceres ved hjælp af lokale medarbejdere og samarbejde med socialøkonomiske virksomheder. Foto: Privat

Læs også: Hesteejerens 10 uundværlige life hacks

Master of Nutrition er udviklet for at øge hestes sundhed

Formålet med spillet er altså at øge kendskaben til hestens sundhed, således at flere hestes sundhed og velfærd kan øges.

“Det er mit håb, at dette spil vil bidrage til en bedre fodring af hestene på alle Danmarks rideetablissementer.”

Martha Voss

“Det er et læringsspil, hvor din viden om pasning og fodring af heste bliver sat på prøve. Spillet handler om at træffe de rette beslutninger, når du skal fodre og holde din hest. Forkerte svar kan koste dig et hospitalsbesøg, dyrlægeregninger, eller måske skal du sidde en omgang over. Hvis du derimod er skarp i dine svar, bliver du belønnet. Spillet er er udformet med spørgsmål til både paratviden og strategi, og de forskellige runder giver forskellige udfordringer.”

Netop på grund af denne mulighed for læring, anbefaler Martha også, at bruge spillet til læring, for eksempel på skoler med hestelinjer. Spillet kan nemlig sagtens bruges som et pædagogisk redskab undervisning.

Annonce

Lanceringsreception

For at fejre lanceringen af spillet, bliver der afholdt en reception på fredag den 11. november. Det vil foregå på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager. Der vil blive serveret bobler, kaffe/te og kage, og så er der selvfølgelig rig mulighed for at spille.

Læs også: No Stirrup November – derfor er det slet ikke så tosset en idé

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce