8 sjove ting, du burde prøve at sige til din smed

Når smeden står dér og er i fuld gang med at beskære din hest, er det fristende ikke at komme med en lille morsomhed. Særligt hvis han (eller hun) er typen, som elsker at stikke lidt til dig og fyre far-agtige (og som regel ualmindeligt dårlige) jokes af. Nu giver vi dig chancen for at give ham lidt igen. Her får du nemlig en liste over ting, som man aldrig bør sige til en smed – og lige præcis derfor skal du gøre det! Så lover vi dig for, at seancen med sko, hammer og hestehov nok skal blive endnu sjovere, end den plejer.

Annonce

Læs også: Forskning: Måske bestemmer din hest mere på folden, end du tror?

DU HAR SLÅET DE FORKERTE SKO I!

Årh, altså… Jeg ville gerne have haft, at der var mordaxhuller i skoene. Kan jeg få dig til at tage dem af igen og lægge et par nye på? Jeg har masser af tid, så det gør ikke noget. Du må også gerne lægge et par såler i, nu du alligevel skal have dem af igen. Det kan du godt lige nå, ikke?

KUNNE JEG FÅ DIG TIL AT… (GØRE 1000 TING)

Kunne jeg få dig til lige hurtigt at smøre hovene med lidt hovolie, lægge et par klokker på hendes forben, og så lige et ekstra par ovenpå, smide et tørt dækken på, strække hendes ben ud, så hun ikke får en skade, og måske lige spraye hende med insektspray, inden du lukker hende ud igen? Jeg skal nok stille det hele frem, så burde det ikke tage mere end en halv time. Du kan lige nå det i din frokostpause.

JEG HAR KØBT EN UNGHEST PÅ 185 CM

Gud! Jeg har helt glemt at fortælle dig, at jeg har købt en hest mere. Det er en unghest på 185 cm i stang. Han er ikke kastreret endnu og heller ikke helt vant til at være i hænder, men det er jeg sikker på, at du sagtens kan klare. Hovene har ikke været beskåret længe, så de trænger virkelig. Den skulle også gerne have et par sko på, hvis du har nogle i størrelse XX-stor. Tror du ikke lige, at du kan fikse ham, inden du kører videre?

DEN SPARKER LIDT (MEGET)

Ups ja… Jeg glemte at fortælle, at han sparker lidt. Dyrlægen kan ikke finde ud af, hvorfor. Er du okay? Jeg håber ikke, at han ramte dig alt for hårdt. Skal du have lidt vand? Min anden smed ville faktisk ikke komme her igen, efter han fik hjernerystelse, så jeg er virkelig glad for, at du er her!

Læs også: 20 sjove (og lidt platte) hestejokes til julefrokosten

JEG HAR IKKE NÅET AT SPULE DENS BEN

Jeg har desværre ikke nået at spule mudderet af dens ben. Enten gør jeg det bare bagefter, eller også kan du lige gøre det. Godt nok er vandslangen udenfor, det regner pænt meget og min hest er altså ret bange for paraplyer. Men jeg skal nok passe på dit smedeudstyr imens.

HUN ER ALTSÅ I BRUNST

Hun er altså meget i brunst, bare så du er klar over det. Bagbenene er som regel virkelig svære at løfte, og hun tisser hele tiden. Det sprøjter en del, når man står på staldgangen, så du skal nok lige huske at lukke munden. Og så står hun som regel meget uroligt og kan godt finde på at lægge al sin vægt op ad dig, fordi hun er så skruk. Men ellers er hun altså lige så sød, som dagen er lang!

JEG HAR KØBT DE HER SKO PÅ INTERNETTET…

Jeg har købt de her sko på internettet… Kan jeg få dig til at slå dem på i dag? Jeg har læst mig til, at de skulle være umulige for hesten at smide. De er lavet af bambus for at være mere miljøvenlige, og så skulle de på en eller anden måde give hesten mere energi. Ja, det har jeg heller ikke hørt om før, men kineserne mener, at de er helt fantastiske for hesten. De kræver godt nok nogle bestemte øko-søm, som skal slås i på en særlig måde, men mon ikke, du kan finde ud af det? Så muger jeg imens!

DER ER IKKE MERE KAFFE

Vi er løbet tør for kaffe. Min træner drak det sidste i går. Kan du klare dig med en kop te? Ellers har vi selvfølgelig også vand fra hanen…

Læs også: Hjælp hovene på vej: Tid til smed?

Annonce

Artiklen er oprindeligt bragt i september 2019

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce