3 typer: Hvilken hestemor er du?

Bag enhver rytter er der næsten altid en mor som giver sin støtte på den ene eller den anden måde. Vi har den konkurrencemindede mor, den plejende mor og den ivrige mor – og uanset hvem af dem du har haft bag dig, har de uden tvivl givet dig ting med i bagagen, du vil kunne bruge mange år fremover.

Annonce

Hende der altid hjælper

Pia har døtrene Camilla og Clara som har redet hele deres barndom. Tilsammen har de syv heste og de skal jo passes. Camilla og Clara er lige taget til Val Thorens på skiferie med gymnasievennerne, og derhjemme er Pia altså ladt tilbage med hestene og familiens to hunde.

Det er koldt udenfor, men det skal ikke holde Pia tilbage fra at passe hestene. De skal trækkes ud og ind, have skiftet dækkener, skyllet benene så de ikke får mug, og der skal muges. Nogle af dem skal også have skiftet dækken for natten, så at passe dyrene er et heldagsprojekt.

Pia gør det gerne for hun var selv fortaler for at pigerne skulle starte med at ride dengang – og hvor er det skønt, at de har holdt ved i så mange år. “Hellere lugte af hest end af hash” tænker hun for sig selv, mens hun forsøger at trille den femte bør lort ud til møddingen. Hun får desværre overbalance, og alt møget lander på staldgangen igen. Stille sukker hun mens hun tager greben og øser op igen.

I morgen,” tænker hun. “I morgen kommer pigerne hjem, og så får jeg mit liv tilbage – så kan vi i det mindste klarer tingene sammen!

En besked tikker ind på Pias telefon. “Hey mor! Vi har vundet en konkurrence om at blive et par dage ekstra. Gør det noget?” En masse hjerte-emojis følger efter forespørgslen, og Pia smiler. Hendes normalt så pligtopfyldende døtre er ude at more sig og glemme hesteverdenen for en stund – hun skal nok klare de ekstra dage.

Annonce

Hende den ivrige

Hænderne på højkant! Hælene ned! Tæerne ligefrem! Kom nu, du kan jo godt!” skråler Dorthe fra barrieren, mens hun ser sin datter ride rundt i fin dressur. Hun står med sin café latte i den ene hånd og iPhone i den anden, hvor hun tjekker, hvor de kan ride til stævne næste gang.

Har du set I kan komme afsted næste weekend? Føler du dig klar? Selvfølgelig er du klar!” siger hun ivrigt, da Sofie kommer skridtene forbi hegnet.

Jeg føler mig okay klar,” siger Sofie, mens hun tager den nye Kingsland jakke af, som Dorthe lige har købt til hende. Hendes nye læderridestøvler skinner i solen og hun ligner allerede en, der er nypudset og klar til stævne i hendes udstyr. Kun det fineste er godt nok til Sofie.

Siden Sofie var lille, har Dorthe været opsat på, hvad de to skulle sammen. De skulle nå toppen, og de skulle have det sjovt imens. Hun er indimellem blevet spurgt om det var hendes egen eller Sofies drøm, men hun er ikke i tvivl. Og det er Sofie egentlig heller ikke. De sætter begge to stor pris på det bånd og det venskab som hestene har givet dem. Mage til mor-datter forhold skal man lede længe efter.

Annonce

Hende der selv rider med

Kom så! Hurtigere! Støt op! HOP!” halvråber Charlotte, og i det hun råber hop, bukker hun selv sammen i knæene og giver efter. Hendes datter Malene er på banen, og det er ikke til at sige, hvem det er mest nervepirrende for. Ekvipagen eller Charlotte selv.

Charlotte står altid klar på sidelinjen, når Malene skal ride. Hun ved mere om konkurrenternes tidligere resultater end hun ved om næste års skoleskema. Hun er klar – hun elsker konkurrencestemningen, og hun elsker smilet på Malenes læber når tingene lykkedes for hende.

Kom nu… Tag den indenom… Kom nu!” Malene vælger at ride udenom øen med pynt og får derfor et par ekstra sekunder på. Det resulterer i en tredje plads, men en flot og sikker runde.

Hvorfor tog du den ikke indenom? Der var masser af plads!” spørger Charlotte sin datter, mens hun kærligt placerer en hånd på hendes knæ. “Jeg forsøgte også, men det jeg havde bare ikke den rigtige feeling” forklarer Malene.

“I næste runde kan du…” begynder Charlotte, men Malene tuner ud. Hun ved allerede hvad hun vil gøre. Nogle gange kan det godt være træls med en mor, der altid har en mening om ridtet. Malene kigger rundt på de andre deltagere og ser hvordan de andres mødre blot kigger ned i telefonen og tjekker Facebook eller Instagram.

Måske har hun egentlig været meget heldig med hendes alligevel.

Læs også: Hånden på hjertet: Er du (også) curlingejer?

Artiklen er oprindeligt bragt i juli 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce