Vil du blive klogere på fodring? Tag på HippoAcademy med St. Hippolyt

Annoncørbetalt artikel
St. Hippolyt logo

Fodring er noget, som langt de fleste hesteejere interesserer sig for, og med god grund. Hvad vi tilbyder hesten at putte i munden og maven har nemlig direkte afsmitning på dens fordøjelse, udvikling, trivsel og præstationsevne.

Som en konsekvens af aflysningen af Hest & Rytter har St. Hippolyt valgt at arrangere en online foredragsrække, som kan klæde dig på i forhold til en række spændende emner indenfor fodring. Du kan blandt andet høre om hestens fordøjelsessstem, fodringens ABC, hvorfor grovfoderet er så vigtigt, fodring af konkurrenceheste samt fodring af hopper og føl.

Læs også: Fibertilskud til hesten? Et par råd fra St. Hippolyt

Det er helt gratis

Deltagelse er gratis, og der endda endnu en gulerod for at deltage. Ved hvert foredrag du deltager på, får du nemlig en rabatkupon på 50 kr. Den du kan bruge, når du køber for minimum 500 kr. St. Hippolyt og/eller Agrobs produkter.

Foredragene løber af stablen den 11.-14. marts, hvor i alt 4 foredrag vil blive afholdt – ét foredrag fra hver af St. Hyppolyts dygtige konsulenter.

Torsdag den 11. marts - Hestens fordøjelsessystem og fodringens ABC
Foderkonsulent Maja Mandrup Knudsen vil fortælle om hestens fordøjelsessystem og fodringens ABC. Du vil få en gennemgang af hestens fordøjelsessystem, så du får en basal forståelse for de udfordringer, der kan være. Dernæst en snak om de retningslinjer, som Maja anbefaler at du følger for at møde hestens behov bedst muligt.
Fredag den 12. marts - Grovfoderets vigtighed
Foderkonsulent Marianne Sønderkjær vil fortælle om Grovfoderets vigtighed. Marianne vil gennemgå forskellige typer grovfoder, så du får en overordnet forståelse for, hvilke fordele og ulemper, der er ved de forskellige typer grovfoder. Hun vil også tale om vigtigheden af analyser og hvordan disse skal fortolkes. Det er god viden også for dem der ikke nørder i det til daglig.
Lørdag den 13. marts - Fodring af præstationsheste
Foderkonsulent Nanna Ejersted Andersen har specialiseret sig i fodring af præstationsheste og muskelfunktion, så hun vil tale om hvordan vi bedst fodrer hestens muskler. Nanna vil i foredraget gennemgå muskelstofskiftet, og hvordan fodringen har indflydelse på en velfungerende muskulatur. Energikilder, aminosyrer, antioxidanter og elektrolytter er blot nogle af emnerne, som vil blive berørt i løbet af foredraget.
Søndag den 14. marts - Fodring af hopper og føl
Faglig chef Christina Kryder Andersen vil samle op på den faglige viden der er tilgængelig omkring fodring af hopper og føl. Herunder lidt om hvordan hoppens fodring og foderstand kan påvirke føllet. Christina vil i dette foredrag tale om føllets udvikling og hvordan hoppen fodres bedst muligt igennem drægtigheden. Derudover vil hun komme ind på de kritiske perioder af drægtigheden i forhold til føllets udvikling.

Læs også: Agrobiolog gør dig klogere på diarré hos din hest

Sådan deltager du

Foredragene foregår online via Teams. Du skal blot følge linket under hvert foredag, som du finder her. Når du er logget på, skal du blot slukke for din mikrofon og læne dig tilbage og nyde foredraget. 

OBS! Du behøver ikke have Teams installeret for at kunne følge fordragene!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce