Vil du være en bæredygtig rytter? Bæredygtige tips til stalden

Synes du, at det kan være svært at få en mere bæredygtig livsstil? Og har du brug for nogle konkrete og nemme tips, du kan bruge med det samme? Så er du kommet til det rette sted! Lige for tiden er der meget fokus på bæredygtighed, og hvordan man kan leve på en miljøvenlig måde, men det er ikke altid lige let at implementere det i hverdagen. Derfor giver vi dig her 10 nemme tips til, hvordan du kan være lidt mere bæredygtig i stalden.

Annonce

10 tips til at være en mere bæredygtig i stalden

 1. Drop engangsting
  Brug genanvendelige produkter – for eksempel rengøringsartikler, som genanvendelige klude, genanvendelige ‘vatpinde’, som bare skal skylles, og genanvendelige ‘vatrondeller’. Det er også en god idé at have bestik i stalden, som du bare kan vaske når det trænger.

 2. Bæredygtige materialer
  Brug bæredygtige materialer i stalden og på banen – hvis I for eksempel skal lave jeres egne spring eller hegn. I kan selvfølgelig bruge træ der er genanvendt, og ellers kan I anvende træ der er bæredygtigt. Kig efter mærket “FSC” som står for Forest Stewardship Council, og betyder at træet kommer fra en skov, hvor der ikke bliver fældet flere træer end hvad skoven selv kan nå at reproducere. På denne måde bidrager du til handlen af bæredygtigt træ, og du ved at den mængde træ du bruger, kommer tilbage til skoven igen.

 3. Brug det du har og genbrug
  Selvfølgelig er det også en supergod idé at genbruge, da man dermed bruger produkter som allerede er på markedet. Så hvis du mangler materialer i stalden, kan du kigge på hjemmesider som sælger det brugt. Derudover skal du sørge for at anvende de ting du har i forvejen, og behandle disse ting godt, så de kan holde længe. Så husk, at hold dit udstyr ved lige – både til dig og din hest. Så slipper du også for at skulle bruge penge på nyt. Hvis du skal købe nyt, kan du med fordel købe brugt udstyr. Du kan også selv sørge for at sælge ud af dit udstyr, hvis I ikke kan bruge det længere.

 4. Bæredygtige produkter
  Hvis du går ud og køber nyt udstyr, kan du undersøge muligheden for at købe udstyr der er bæredygtigt eller miljøvenligt produceret. Dette er noget der er begyndt at komme mere af på markedet, så det er bare om at undersøge det man køber.

 5. Undgå at smide ud
  Prøv at lad vær med at smide for meget ud. Dette skal du huske på når du for eksempel ordner din boks, så prøv at undgå at smide noget af det rene materiale ud. Det tager måske lidt længere tid når du skal stå og ryste greben lidt længere, men du sparer på dit bundmateriale. Det samme gælder hvis din hest ikke har spist alt dens hø eller halm – giv det til din hest igen.

 6. Drikkedunk
  Hvis du skal langt for at komme i stalden og hjem igen, så tag eventuelt en drikkedunk med koldt vand med i stalden. På denne måde bliver du ikke fristet til at købe en flaske på vej hjem. Du kan eventuelt købe en termo-drikkedunk, som kan holde dine drikkevare kolde eller varme imens du er i stalden.

 7. Genbrug din mødding
  Ja, du læste rigtigt. Når din mødding har stået noget tid, så kan du sagtens bruge noget af den som gødning, hvis du for eksempel har nogle planter eller en urtehave. Det kan også være en god idé at høre folk omkring dig, om de har brug for noget til deres haver, og der findes endda hjemmesider, hvor man kan finde folk der gerne vil have gødning.

  Læs mere om hvad du kan gøre med din mødding i: Sådan har du hest på en klimavenlig måde.

 8. Spar så vidt muligt på vandet
  Sørg for at der ikke er noget der er utæt. Hvis du skal give din hest et bad, kan du også vælge at fylde vand i en spand, og bruge en svamp til at vaske den med, i stedet for bare at fyre op for vandslangen, hvor det nærmest er umuligt ikke at spilde noget af vandet.

 9. Sorter jeres affald
  Når man har heste, kan det ikke undgås at der bliver skabt noget affald, men du kan sørge for at sortere det korrekt. I kan for eksempel have en skraldespand til al plastikken, en til madvare og en til restaffald.

 10. Plant
  Hvis I har pladsen til det, så hvorfor ikke plante nogle træer? Flere træer er rigtig godt for miljøet, og hvis du nu er smart, så kan du plante et æbletræ, så din hest kan få lækre, friske æbler. Du kan selvfølgelig også dyrke dine egne gulerødder og mange andre ting, som din hest kan få glæde af.

Der findes mange flere ideer til en bæredygtig hverdag, og hvis det er noget der interesserer dig, så er det bare i gang med at researche og implementere de gode tips.

Kilde:

Verdens Skove – FSC.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce