10 ting der irriterer hestefolk grænseløst

“Må jeg ikke lige få en tur på din hest? Og det ser virkelig ikke særlig hårdt ud, når du rider den!” Vi hestefolk skal lægge øre til meget vrøvl fra ikke-hestekyndige. Derfor er listen over ting, der irriterer os også lidt lang, men vi har forsøgt at samle en top ti over åndssvage ting, vi udsættes for, når vi dyrker vores elskede ridesport. Men husk, det er med et glimt i øjet og et smil på læben.

Annonce

Nr. 1: Kan jeg ikke få en tur?

– Nej, det kan du ikke! Min dyrebare hest har kostet spidsen af en jetjager og kan ikke lejes ud på timebasis. Mange forstår ikke, at heste ikke bare er noget, man kan sætte sig op på og ride uden videre. Det kræver tillid, tålmodighed og flid at ride min hest!

Nr. 2: Nej, jeg går ikke til ridning – jeg har hest!

Hvornår forstår vores omgivelser, at ridning kun udgør en brøkdel af det at have en hest? Vi hestefolk knokler vores bagdel i laser for at sikre, at den har rent vand, masser at spise og en tør seng at sove i om natten. Ridningen er gevinsten af al vores hårde arbejde eller toppen af kransekagen, om man vil.

Nr. 3: Alle heste er ikke brune, en pony er ikke et føl og vallak er stadig en han-hest

Det kan sikkert irritere dig grænseløst, når andre sidder og kloger sig om deres ‘såkaldte’ hesteviden. Hvor mange gange er du ikke blevet spurgt om, hvilket køn en vallak har, om ponyer er det samme som føl, og om alle heste ikke er brune?

Nr. 4: Det tager ikke bare 5 minutter

Man kan ikke bare sætte autopiloten til og klare dagens opgaver i stalden på 30 minutter. Det er simpelthen fysisk umuligt. Vi tager os god tid til at hygge om vores bedste ven, sørger for at den har alt, hvad den skal bruge, og forlader ikke stalden ét sekund før.

Nr. 5: Guuud hvor er det dyrt, tænk at du gider bruge penge på det?

At have hest kommer med en pris – både i mental og økonomisk forstand. Men for os er den alle pengene værd.

Nr. 6: Min hest går forud for alt andet

– Inklusiv dig! Som hestemenneske er vi vant til at være i det evige dilemma mellem at prioritere tiden familien/vennerne og hesten ligeligt. Med mindre det er meget alvorligt, har hesten som regel førsteprioritet.

Nr. 7: Jeg er ikke en kattedame med en større pengepung

Selvfølgelig har vi et forhold til vores heste! Det er vi da nødt til med alle de timer og penge, vi bruger på den hver måned. Men vi er også fornuftige væsener, for hestelivet byder på både gode og svære stunder. Vi skal være i stand til at træffe de hårdeste beslutninger, livet byder os på alle tider af døgnet. Men det betyder ikke, at vores heste er pakket ind i vat og bomuld.

Annonce

Nr. 8: Ja, vi går i bad og ja, vi kan godt klæde os pænt på

Bare fordi vi er hestemennesker, betyder det ikke, at vi konstant lugter af hest, og at vores sko altid er mudrede. Der findes også et liv udenfor stalden, og vi kan rent faktisk godt lide at have andet på end ridebukser.

Nr. 9: Alle former for seksuelle kommentarer

… har vi hestefolk været udsat for mere end 10.000 gange, men hvornår fatter vores omgivelser, at 1990’erne ringede, og ville gerne have deres platte sexistiske jokes tilbage igen?

LÆS OGSÅ: Hver 4. siger ikke fra overfor sexisme

Nr. 10: Og hvad så, hvis jeg er en hestepige/dreng?

Hvad er der galt med det? Det er vores hobby, vores livsstil, vores førsteprioritet. Vi tager gerne den titel på os – vi er hestefolk. Titlen gør os stolt – stolte af, at vi omgiver os med noget, der giver vores liv mening.

LÆS OGSÅ: 8 tegn på, at din hest er som et barn for dig

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce