10 ting professionelle ryttere IKKE gør

Vi ryttere kan bruge timevis på Youtube og til store hestestævner for at lure hvad det egentlig er, de mest succesfulde ryttere gør, for at opnå deres flotte resultater. Vi vil så gerne kunne, hvad de kan – men det kan ikke altid være nemt at gøre det samme som toppen af poppen. Derfor kan man vende den om og tænke lidt over hvad de IKKE gør – måske er det et skridt på vejen til at blive en bedre rytter.

1. De bruger en træner, som siger tingene som de er
Hvis du vil være en dygtig rytter, nytter det ikke noget at hyre en træner, som kun siger de ting, du vil høre. Det er vigtigt, at din træner kan finde ud af at give dig konstruktiv kritik – men også vigtigt, at du kan finde ud af at tage det til dig. Hvis du tager kritikken til dig og arbejder ud fra den vil du hurtigt se resultater i hverdagens træning.

2. Ingen dårlige undskyldninger
Hvis der er noget der ikke fungerer, vil du ofte kunne finde fejlen i dig selv. Lad vær med at skyd skylden på vind og vejr eller dårlig ridehusbund – kig i stedet indad og se, hvad du kan gøre bedre til næste gang.

3. De forventer ikke, at hesten er bedre end dem selv
En hest er kun så god som rytteren, der sidder på den. Hvis du giver hesten et forkert signal, er det klart at hesten ikke udfører øvelsen/forhindringen korrekt. Professionelle ryttere træner og arbejder hver dag på, hvordan de kan supplere deres hest bedst muligt, så de sammen udgør det perfekte team.

4. De ved at de ikke kan gøre det alene
Man skulle næsten tro at succes kun kom af rytteren og hestens samarbejde alene, men det er ikke tilfældet. For de professionelle ryttere er der et kæmpe team bag – der er deres grooms, deres dyrlæger, deres diætister, træneren, supporten hjemmefra – hvis man skal leve af hestesporten er det virkelig vigtigt at baglandet er i orden.

5. Resultater tager tid
Rom blev ikke bygget på en dag – og det gør en Grand Prix hest heller ikke. Det ved alle de succesfulde ryttere. Ting tager tid og heste tager meget tid.

6. Det nytter ikke noget at bekymre sig om ting, man ikke kan kontrollere
Du kan ikke kontrollere hvilke briller dommeren har på den pågældende dag, dine konkurrenter eller vejret – så lad vær med at bekymre dig om det! Hvis du nogensinde under opvarmningen har kigget på en konkurrent og tænkt: “Den hest er meget pænere og bedre end min og jeg har ikke en chance,” har du lige brugt en halv omgang på at tænke over ting du overhoved ikke kan bruge til noget – i stedet for at hjælpe dig og din hest.

7. De får ikke ny træner hver måned
En anden træner = en anden synsvinkel på dig og din hest. Det kan egentlig være meget godt – men ikke på længere sigt. Det er klart en fordel at have en træner, som har set dig i både dine gode og dårlige perioder, og det har de ikke en chance for, hvis du skifter hele tiden. Selvfølgelig er det ikke sikkert, du finder den perfekte træner fra start af, men giv det ihvertfald tid før du beslutter dig.

8. De lytter ikke til alt, hvad de hører
Ikke alt hvad du hører kan blive brugt konstruktivt. Der vil altid være en i rideklubben som tror de ved bedre end alle andre. Her er det vigtigt, at du lærer at sortere guldkorn til og knap så gode råd fra. I sidste ende er det dig og din nærmeste omgangskreds (læs punkt 4), der ved, hvad der er bedst for dig og din hest. Du må ikke lade dig hyle ud af den af folk der tror, de ved bedre.

9. Apropos hylet ude af den…
… er det ikke noget de professionelle ryttere sådan lige bliver. Nå ja, bevares, det kan ske for alle og enhver, men det er vigtigt at kunne forholde sig “cool”, og ikke skabe små scenarier i hovedet af ting der KAN gå galt. Tag tingene som de kommer.

10. De hænger ikke i fortiden
Du lavede en fejl og so what? Det nytter ihvertfald ikke noget at hænge dig i den og tænke du aldrig nogensinde vil ride konkurrencer igen. I stedet bør du kigge indad og se hvad du kan gøre bedre til næste gang. Hvorfor skete fejlen? Hvad gik galt? Hvordan undgår du, at det sker igen?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce