3 springryttere fortæller: Derfor er det så fedt at springe med hesten!

Er du også helt vild med at springe med hesten? Elsker du udfordringen ved at skulle have din hest – og dig selv – godt hen over en forhindring, hvad enten den er stor eller lille? Så er du absolut ikke alene. Malgré Tout har fået tre helt almindelige ryttere på Instagram i tale: @karentoxveard, @kp.riding og @marieeebroberg. Ved at svare på de samme fem spørgsmål giver de deres syn på, hvorfor springdisciplinen ifølge dem er noget af det bedste ved at være rytter.

Læs også: 4 springryttere, der er døtre af nogle af verdens mest berømte mænd

Det bedste ved at springe med hesten er….

@karentoxveard: Udfordringerne. For hvis der ingen udfordringer er ved at springe på min hest, vil det hele blive kedeligt. Jeg synes, det bedste ved at springe med min hest er, at vi udvikler os sammen, og at vi skaber et helt specielt bånd til hinanden under denne udvikling.

@kp.riding: Følelsen af, at noget, vi har arbejdet længe på, endelig lykkes. Og følelsen af, at vi klarer noget sammen som et team er også fantastisk.

@marieeebroberg: At min hest er 110 % ærlig! Han springer alt, hvad han bliver præsenteret for og redder sin rytter i alle situationer. Nogle ting skal han lige se an først, men alligevel springer han ud i det med stor begejstring. Han lærer af sine fejl og derfor kalder jeg ham for en intelligent hest. Selvom han er en stor oldenborg-dreng, skal man ikke tage fejl af hans springevner. Det er noget, vi overrasker tilskuere med på stævnepladserne.

det bedste ved at springe med min hest er, at vi udvikler os sammen, og at vi skaber et helt specielt bånd til hinanden under denne udvikling.

@karentoxveard

Det fedeste, jeg nogensinde har oplevet som springrytter, er….

@karentoxveard: Da jeg red min første LA** på min tidligere pony Dambækgaards Kiral og slog et stærkt felt med en stil på 9,2. Det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme, da jeg selv har redet ham op til det og fik fornemmelsen af, at alting bare spillede sammen.

@kp.riding: Da alt mit hårde arbejde i forhold til springningen endelig gav pote. Min pony og jeg har nemlig kæmpet en hel del med springningen, hvor han har stoppet på alt uanset, om der var fyld eller ej. Men her for nylig til springtræning var alt springfyld taget ind på banen. Jeg var så nervøs i starten og havde bare lyst til at give op på forhånd. Især da vi red mod vandgraven var jeg nervøs, for det er aldrig lykkedes mig at komme så meget som i nærheden af den før. Men der var ingen problemer, han sprang i første forsøg, uden at tøve. Jeg er så glad for, at jeg ikke bare gav op på forhånd! Og det viste sig, at det gik virkelig godt med alle springene, og at han endelig gav sig. Han har 7-9-13 ikke stoppet på hverken vandgrav eller andet siden. Det gav en følelse af, at det her, det var noget, vi kunne.

@marieeebroberg: At jeg altid kan se en glæde i ham. Både på video og oppe fra ryggen! Hans ører er symbol nok oppe fra ryggen til, at jeg ikke er i tvivl om, at han elsker det og nyder det. Dog er det fedeste, da vi sprang 140cm på en tripplebar, fordi jeg aldrig troede vi kom så langt op i højderne, da jeg i starten syntes at 100 cm var meget meget højt!

Annonce

Hvilken type forhindring kan du bedst lide at ride over?

@karentoxveard: Det vil nok være oxerne. Jeg synes, springet er fedt, fordi hesten skal op og strække sig og virkelig bruge kroppen. Og følelsen af, at man svæver hen over springet, er så fed.

@kp.riding: Mit yndlingsspring er helt klart en oxer, fordi min pony springer mere flydende og mere til henover springet. Han suger også mere mod springet, og derfor bliver det en blød bevægelse både fra min og Aladdins side.

@marieeebroberg: Mit yndlingsspring er helt klart en oxer eller en tripplebar, fordi det giver et større spring, da det er bredere. Og med min hest kan jeg tydeligt mærke, hvordan han springer igennem på for eksempel en oxer.

Det gav en følelse af, at det her, det var noget, vi kunne.

@kp.riding

Hvad er dit bedste råd, når det kommer til at turde springe med hesten?

@karentoxveard: Min måde at fastholde min ‘is i maven’ på er at jeg taber en dyb indånding og siger til mig og min hest, det her kan vi sagtens. Og så tror jeg på det når jeg rider mod springet, eller når jeg rider en bane. Får min hest og jeg et stop fx så fastholder jeg min ‘is i maven’ ved at sige til mig selv at dette var min fejl, at jeg ikke troede 100% på springet, og så rider jeg på igen.

@kp.riding: Helt klart at tage babysteps og ikke have travlt. Man kan føle, at man udvikler sig håbløst langsomt, men hvis man går for hurtigt frem, kan man risikere at skulle starte forfra, eller komme en hel del tilbage.

@marieeebroberg: Hvis man skal have en succes oplevelse med det, anbefaler jeg klart at tage første spring med en hest, som man stoler 110 % på. Det vigtigste er også, at man som rytter selv tror på det, for at få hesten til at yde sit bedste.

Læs også: Springrytter om stævner: “Det er vigtigt, man ikke overvurderer sig selv”

Annonce

Jeg ville ønske ved springridningen i Danmark…

@karentoxveard: At der bliver lagt flere stilspring ind i hesteklasser, da jeg synes det er vigtig at vedligeholde sin ridning. En ting er at ride en træning derhjemme, en helt anden ting er at ride til et stævne. Synes tit ens ride stil bliver anderledes når man kommer udenbys.

@kp.riding: At man til klubstævner fik en chance for at komme op på hesten igen og gennemføre banen, selvom man var røget af, men at man selvfølgelig ikke har en chance for at vinde klassen.

@marieeebroberg: At der var ligeså mange stævner som der er til dressur på alle niveauer.

Hans ører er symbol nok oppe fra ryggen til, at jeg ikke er i tvivl om, at han elsker det og nyder det.

@marieeebroberg
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce