4 springryttere, der er døtre af nogle af verdens mest berømte mænd

Når du hører navnene Springsteen, Gates, Jobs, og Spielberg, så er det første, du kommer til at tænke på nok ikke springridning. Bruce Springsteen har i en halv menneskealder været en af verdens mest kendte sangere, Bill Gates har grundlagt Microsoft, Steve Jobs er vores alle sammens Apple-mand, og instruktøren Steven Spielberg har skabt utallige filmsucceser. Deres døtre, Jessica, Jennifer, Eve og Destry, er i dag alle springryttere på højt niveau. Her kan du lære de fire døtre lidt bedre at kende.

Annonce

Læs også: Ludger Beerbaum: Behold begge fødder på jorden og giv aldrig op

Jessica Springsteen 

Den unge springrytter Jessica Springsteen er datter af den i dag 72-årige verdenskendte rockstjerne Bruce Springsteen. Hun levet størstedelen af sit liv uden for pressens søgelys.

Jessica fik sin første pony i en alder af seks år og er i øjeblikket en af USAs bedste springryttere. Derudover var hun i bruttotruppen til det amerikanske landshold ved De Olympiske Lege i 2012. Hun var desuden spået en oplagt chance til de OL Tokyo, da det skulle have været afhold i 2020.  

I 2017 fortalte Jessica til CNN, at det var hendes mor, Patti Scialfa, der fik hende involveret i ridesporten for mange år siden. Dengang var hun blot fire-fem år gammel. 

“I den her sport taber du meget mere, end du vinder. Derfor er du nødt til at have en stærk tro på dig selv,” fortæller Jessica til magasinet Equestrian Living i august 2020.

Jessica er 30 år (født i 1991) og rider på familiens farm, Stone Hill Farm, i New Jersey. Hun har redet, siden hun var 4 år gammel og rider i dag 5-stjernede, internationale klasser.
Hun har også arbejdet som model, blandt andet for Gucci.

Da Jessica i 2008 vandt det nationale mesterskab ASPCA Maclay, udviste Bruce Springsteen stor respekt for ridesporten: “After you have been to so many shows year after year, you realize how difficult it is and what an achievement it is. You also realize how good the other riders are and how much work has gone into it. You see a culmination of 13 years of riding come down to 1 minute and 30 seconds. That is a tough lesson in life. Musicians always get to sing it again; riders get one shot.”

Læs også: Nick Skelton – mandne der brækkede nakken og vandt ol

Jennifer Gates

Når du er datter af den rigeste mand i verden, Bill Gates, kan du stort set få opfyldt de drømme du vil. For Gates’ datter, Jennifer Gates, har hestene og springridningen været drømmen.

Mens Bill Gates var berømt for grundlæggelsen af Microsoft, var opvæksten i Gates-familien langt fra præget af, at børnene fik alle teknologiske gadgets stillet til rådighed. Jennifer fik eksempelvis ikke lov til at eje en telefon, før hun var 14 år gammel.

Jennifer er uddannet fra Stanford University i 2018 med en kandidatgrad i human biologi og tog et år fri til at fokusere på sin ridning, inden hun blev optaget på lægestudiet.
Hun er 25 år (født i 1996). Udover at ride elsker hun at læse i bøger, præcis ligesom sin i dag 66-årige far.

Bill Gates har ved flere lejligheder udtalt, at hans børn ikke skal regne med at arve hele hans formue, men i stedet skal skabe deres egne karrierer og veje i livet. I 2011 fortalte han til The Daily Mail, at hans børn hver vil få en “ubetydelig del” af hans formue, som Forbes anslår til $ 110 milliarder.

Selvom Bill Gates mener, at hans børn selv skal finde en vej i livet, er det svært at forestille sig, at han ikke har ydet finansiel støtte til datterens køb af den 37-millioner dyre Wellington Farm i Florida, hvor hun har etableret sin springstald.

Læs også: Thomas Velin: Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl

Eve Jobs 

Eve Jobs er den yngste datter af Steve Jobs. Hun er i stærk konkurrence med Jennifer Gates, præcis ligesom de to fædre har været det med Apple og Microsoft. De to kvinder konkurrerer nemlig ofte mod hinanden til de samme store shows. Eves mor købte endda en ranch til 15 mio. dollars lige over for Gates’ ejendom i Florida, der rummer pool, hestestald til 20 heste og topmoderne træningsfaciliteter.

Eve er ikke vokset op i en hesteglad familie. Da hun var seks år, kom interessen, og hun mener selv, at hun altid har været en stor dyreelsker.

Til Horse Sport udtaler Eve, at hendes største vendepunkt i sin ridekarriere var, da hun blev placeret som nummer tre i sin første trestjernede grand prix i Wellington.

“Det var min første store grand prix, og jeg var virkelig nervøs. At komme ud med så godt et resultat var det største selvtillidsboost, og det ændrede virkelig på, hvordan jeg ser på mine egne kompetencer som springrytter”, udtaler hun. Med andre ord har Eve – måske endnu mere bogstaveligt talt end sin far – turdet springe ud i ukendt land for derefter at finde ud af, at hun virkelig havde talent.

Eve er 23 år (født i 1998) og har været opsat på at springe på internationalt niveau siden hun var 14 år. Udover at forfølge sin succesrige ridekarriere går hun på Stanford University, hvor hendes forældre i sin tid mødtes.

I biografien om den nu afdøde Steve Jobs, fortæller Steve til forfatteren Walter Isaacson: “She’s a pistol and has the strongest will of any kid I’ve ever met”. I biografien beskrives hun desuden som “a strong-willed, funny firecracker” og er altså tydeligvis sprudlende af liv.

Læs også: Tina Lund: Det kræver handlekraft at være rytter og mor

Destry Spielberg

Endnu en kendisdatter i springsadlen er Destry Spielberg. Hendes far er den kendte filminstruktør Steven Spielberg, der blandt andet står bag filmene Indiana Jones, E.T., Jurassic Park og Jurassic World, og som i dag er 74 år.

I 2015, da Destry var 18 år, måtte hun lige akkurat se sig slået af Eve Jobs, som dermed vandt Écuries d’ Écaussinnes Trophy fra hende. Da Destry var 19 år, købte hendes far hesten Rumba, der havde vundet 100.000 dollars i Hunter Derby. Destry har konkurreret en hel del som hunter jumper, hvor der alt efter den eksakte disciplin også gives point for hest og rytters ridestil.

I dag er Destry 25 år (født i 1996) og har desuden instrueret og medvirket i en række film og serier siden 2017. Siden samme år har hun dog også været sværere at finde i ridesporten, men træner stadig derhjemme som et afbræk fra hverdagen. I 2016 indledte Destry desuden en modelkarriere, som har taget meget af hendes tid.

I 2020 skrev hun på sin instagramprofil, at hun endnu var i tvivl, om hun skulle forsætte sit professionelle ridekarriere eller ej. Der er dog ingen tvivl om, at Destry stadig rider, men tilsyneladende ikke længere på topniveau.

Steven Spielberg har udtalt, at Destrys passion for hestene gav ham en del af inspirationen til filmen War Horse.

Læs også: Meredith Michaels-Beerbaum: Sådan får du mest ud af din højde, når du er en lav rytter

Kilder

Wikipedia: Jessica Springsteen, CNN: ‘Give and take’: Jessica Springsteen on the secrets of her success, Equestrian Living: Jessica Springsteen, Biographied: Jennifer Gates, The Daily Mail: Bill Gates tells how he BANNED his kids from having mobile phones until they turned 14, loves McDonald’s and wears a $10 Casio watch, Business Insider: Inside the life of Bill Gates’ daughter Jennifer, an elite equestrian who stands to inherit ‘a minuscule portion’ of her father’s $108 billion fortune, Horse Sport: American Show Jumper Eve Jobs is One Smart Apple, The Face: Who is Eve Jobs?, Wikifamouspeople: Destry Spielberg.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce