Meredith Michaels-Beerbaum: Få mest ud af din højde, når du er en lav rytter

At være et højt menneske betragtes ofte som en fordel i ridesporten. De lange ben kan nemlig give balance, stabilitet og virke som en løftestang på en springbane. I dressur kan højden bidrage til at opretholde en stærk forbindelse med hesten. Den triste virkelighed er, at mange af os ikke er født med de eftertragtede lange ben, og derfor er vi nødt til at lære at arbejde med den benlængde, vi nu engang har.

Heldigvis er vi i godt selskab her. Meredith Michaels-Beerbaum, der selv er temmelig petit med sine 160 cm, er en af de bedste ryttere i springning på trods af sin højde. Hun har lært at få mest muligt ud af sin højde med et par enkle, men effektive strategier, som du kan bruge i din egen ridning. Her fortæller hun om tre ting, hun selv arbejder på.

Læs også: 4 springryttere, der er døtre af nogle af verdens mest berømte mænd

Annonce

#1: Ekstrem lydhørhed over for hjælperne

Det første, Meredith påpeger, er, at hesten virkelig skal være lydhør over for rytterens hjælpere.

“Det grundlæggende koncept er, at hesten skal reagere på schenklen. Jeg har indset, at mine heste skal svare helt korrekt på schenklen hver gang, da jeg ikke har samme styrke som for eksempel ​Daniel Deusser, Christian Ahlmann eller Ludger eller Marcus Beerbaum til at ride dem. Mine heste skal reagere hurtigt og præcist i forhold til mine hjælpere,” fortæller hun.

“For jeg har hverken samme styrke i overkroppen eller i benene som drengene til at få en hest tilbage i hånden. Jeg forsøger bare at få en hest til at fungere optimalt mellem springene”, fortsætter hun.

2#: Fremdrift og atter fremdrift

Med lydhørheden over for hjælperne, handler det også om fremdrift, forklarer Meredith.

“Efter mange år med heste har jeg har indset, at hesten skal være fremme og uden tøven gå frem uden at overveje det. Når jeg tager en halv parade, skal hesten straks komme tilbage, da jeg ellers vil have problemer på banen,” fortæller hun. “Det grundlæggende er, at de går fremad, og så forsøger jeg at bremse dem.”

Men de skal ikke bare gå fremad. De skal fortsætte fremad.

“En af mine kolleger sagde engang: “Jeg kan godt lide, at du altid rider hestene fremad mellem springene”. Jeg vidste faktisk ikke selv, at det var så markant. Men det er bare sådan, at hvis de ikke reagerer straks, kan jeg ikke ride dem ordentligt. Jeg skal træne dem til at gøre det, og det er virkelig en grundsten i min ridning. Hesten skal holde sin fremadrift, indtil jeg beder den om at bremse. Det er et meget vigtigt, for jeg er ikke stærk nok til selv at holde den konstant fremme.”

Annonce

#3: Korte ryttere skal have korte bøjler

En anden ting, Meredith påpeger, er, at korte ryttere skal have rigtig korte bøjler for at opnå den nødvendige balance.

“Fordi jeg er så lille, bruger jeg så meget ben som muligt. Derfor har jeg ikke været ikke indstillet på at korte mine bøjler, så meget, som min træner gerne vil have det. Jeg var simpelthen bange for ikke at have nok støtte i sadlen,” fortæller Meredith og fortsætter:

“Nu korter jeg bøjlen, lige før jeg konkurrerer. Normalt går jeg fire til fem huller op, før jeg går på banen. Jeg mener ikke, at rytterens højde er altafgørende, hvis man har en god balance. Men for en lille person er det afgørende, at bøjlerne er korte, for det er med til at give balance. Det er noget, jeg har erfaret gennem årene, og jeg ville ønske. Jeg ville da ønske, jeg havde de der lange ben, men det har jeg bare ikke!”

Er du en lav rytter, så er kunsten altså at finde ud af, hvordan du kan kompensere for det. I Meredith Michaels-Beerbaums tilfælde, er det hestens lydhørhed over for hjælperne, dens fremdrift og de korte bøjler, der gør forskellen.

Læs også: Thomas Velin: Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl

Annonce
OM MEREDITH MICHAELS-BEERBAUM
Født i USA i 1969 men er i dag tysk statsborger.
Gift med den tyske springrytter Markus Beerbaum, der er bror til den olympiske vinder Ludger Beerbaum.
Vandt bronze ved OL i Rio i 2016 sammen med det tyske springlandshold.

Artiklen er oprindelig bragt i 2017 og er efterfølgende blevet revideret og opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce