5 beviser på, at hestemennesker er de største dyreelskere

Annoncørbetalt artikel
Land og Fritid logo

Hestemennesker har ofte mere end bare en stor, firbenet ven at se til. Som regel har vi også en hund eller en kat og måske endda et tredje dyr, som vi har viet en stor del af vores liv til. Men hvorfor er hestemennesker så store dyreelskere? Det har vi sammen med Land & Fritid sat os for at finde ud af. Med sin kundeklub giver butikken dig nye tilbud til dine kæledyr – eller bare din hest. Det kigger vi nærmere på til sidst. Undervejs kan du også tage en test, der fortæller dig, om du foruden at være hestemenneske mest er til katte eller hunde.

1. Vi har så meget kærlighed at give af

“Mennesket er hestens bedste ven” – det tør vi godt slå fast med syvtommersøm. For hvem kan elske en hest så meget som dens ejer? Hvem ellers kan give den så mange mulekys og bekymre sig så meget om den? Hestefolket har så meget kærlighed at give af – også selvom vi kan hakke lidt af hinanden indimellem – og lige netop derfor har vi ofte brug for flere dyr i vores hverdag, til at sprede vores kærlighed ud over.

2. Vi ved, hvad det kræver at have dyr

Vi er heller ikke bange for at slå fast, at langt de fleste hestefolk – heldigvis – er deres ansvar bevidst. Derfor ved hestemennesker ofte, hvad det kræver af tidsmæssige og økonomiske ressourcer at passe godt på et dyr. Naturligvis vil en gøende eller miavende ven aldrig kunne sammenlignes fuldstændig med det at have hest, men vi tror alligevel, at når man først har prøvet at bruge timevis i stalden hver eneste dag og se pengene forsvinde fra kontoen hver eneste måned, så har man en god idé om, hvad et hobby- eller kæledyr kræver.

4. Vi har også brug for dyr derhjemme at knytte os til

På samme måde, som mennesket kan være hestens bedste ven, er dyr – og ikke nødvendigvis kun hunden – selvfølgelig menneskets bedste ven. Faktisk er der rigtig meget forskning, der viser, at dyr har en positiv effekt på menneskers ve og vel.

Studierne viser blandt andet, at mennesker med dyr sjældnere melder sig syge på arbejdet, går sjældnere til læge, får mere motion, er mindre deprimerede og bedre til at interagere socialt end mennesker uden dyr. Og så har dyr desuden en positiv effekt på en lang række fysiske menneskesygdomme. Det skriver Center4Research.

Med andre ord har vi mennesker brug for dyr at knytte os til, men et hestemenneske kan tilsyneladende bare ikke nøjes. med en hund, en kat, en sød lille kanin eller en papegøje. Nej, der har vi været, og vi har ganske enkelt brug for et endnu større hjerte at knytte os til. Er det ikke rigtigt?

5. Vi kan ikke kan tage hesten med hjem

Den sidste grund giver næsten sig selv: Hesten er svær at have med i seng eller ligge og putte med på sofaen. Derfor er vi nødt til at finde andre dyr, vi kan have det hyggeligt med derhjemme. Så kan hesten til gengæld få 100 % opmærksomhed, når vi er i stalden.

Hund trækker hest i skoven
Tænk engang både at have sin hest og sin hund med sig på tur. Vi forstår godt, at mange ryttere elsker både store og små firbenede! Foto: Arkiv.

TEST: HUND ELLER KAT?

Et amerikansk studie fra Caroll University bekræfter, at der er en grundlæggende, personlighedsmæssige forskelle på hunde- og kattemennesker. Det har man fundet ud af på baggrund af en snak med 600 universitetsstuderende. Først skulle de fortælle, om de mente, de var hunde- eller kattemennesker, og derefter skulle de udfylde et spørgeskema om deres personlighed. Det skriver mediet LifeScience. Hvad konklusionen på studiet er, kommer vi ind på, når du har svaret på de fire spørgsmål i testen. Mon du som hestemenneske er mest til hunde eller til katte, når du altså ikke lige er i stalden?

1. Hvor meget tid bruger du cirka på at strigle din hest, før (og efter) du skal træne den?

A: Absolut ikke mere end 10 minutter. Jeg skal bare videre!

B: Arh, der rammer vi nok 20 minutter. Jeg forsøger at være grundig, men der er også grænser.

C: 100 % sikkert mere end 30 minutter. Det er simpelthen så hyggeligt at nusse og gøre hesten fin.

2. Hvordan vil du bedst betegne din rolle i stalden?

A: Jeg er staldens livlige og evigt glade person.

B: Jeg er gøgleren, der altid har en joke i ærmet, falder i mudderet, eller glemmer en staldvagt.

C: Jeg er staldens fornuftige type, der stort set aldrig gør noget forkert, falder af eller tager nogle chancer.

3. På en skala fra 1-3, hvor klog på heste vil du så mene, du er, sammenlignet med de andre i stalden?

A: 1 – fordi jeg stadig har en del at lære.

B: 2 – fordi jeg føler mig ret gennemsnitlig på dét punkt.

C: 3 – fordi det er altid mig, folk kommer til med spørgsmål.

4. Hvordan tager du det, hvis folk kommenterer på din ridning?

A: Jeg siger “tak for tippet” og skriver mig det blot bag øret og rider videre. Ofte indser jeg dog efterfølgende, at der måske var noget om det.

B: Jeg beder vedkommende blande sig udenom.

C: Jeg tager det ekstremt tæt ind til mig og kan hurtigt blive rigtig ked af det – jeg viser det bare ikke.

Flest A’er: Du elsker hunde – uanset om du er klar over det eller ej! Præcis ligesom hunde er du nærmest altid positiv, og du elsker at tale med andre mennesker. Og så er du forholdsvis god til bare at sige tingene ligeud.

Flest B’er: Okay, du er faktisk lidt svær at sætte i bås. Vi tror, du hører til den type, man kan kalde en all around-dyreelsker, og du kan få et lige så godt liv med en kat som med en hund derhjemme. Og du har sikkert også et par undulater, en kanin og en håndfuld skildpadder – det ville ikke undre os.

Flest C’er: Hej cat(wo)man! Hvis ikke du allerede har en kat, så skulle du måske overveje at anskaffe dig det. Dog undrer det os heller ikke, hvis du har et andet dyr, som ikke skal luftes. Du kan nemlig ret godt lide bare at sidde derhjemme og hygge dig, når altså ikke du er i stalden.

Studiets konklusion: Hundemennesker har det med at være mere regelrette og ekstroverte end kattemennesker. Derimod er kattemennesker oftest introverte og sensitive, men også mere åbensindede. Desuden bekræfter undersøgelsen også myten om, at venstreorienterede overvejende er til katte, mens højreorienterede er til hunde. Det uddyber Nordjyske.

Land og Fritids kundeklub

Land & Fritids kundeklub – ofte nye tilbud

Hos Land & Fritid kan du få foder, udstyr og andet tilbehør til alle dine dyr. Bliver du medlem af kundeklubben, får du unikke tilbud hver hver gang, der sendes en ny avis på gaden – kun for medlemmer. Der er især gode priser på foder og udstyr til heste, men også på ting og sager til resten af dine kæledyr. Ved at være gratis medlem af klubben får du:

  • Faste lave klubpriser på ting til din hest fra bl.a. Equsana, men også til din hund, kat eller gnaver.
  • Hver 10. fodersæk til din hund eller kat gratis.
  • Hele tiden nye særtilbud – se dem i tilbudsavisen, som du altid kan finde på Landogfritid.dk.
  • Konkurrencer og lokale arrangementer.

Læs også: Studie påviser, at estefolk lever længere

.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce