5 ting hestene får lov til, men børnene aldrig ville slippe afsted med

Vi hestemennesker kan godt komme til at se på vores heste som var de vores børn. Men der er altså forskel på, hvad vi lader hestene gøre, og hvad vi lader børnene gøre. Vi har samlet 5 bud på ting, du ser gennem fingrene med, når hesten gør det, men som ikke slipper forbi dig, hvis det er dine børn. Det hele er selvfølgelig med et blink i øjet, men vi håber alligevel, at du kan genkende noget af det og få et smil på læben.

Læs også: Børn og ridning – hvornår og hvordan?

Annonce

1. Være kræsen og ikke spise op

Hvis din hest ikke vil spise op og ikke kan lide sin mad, hvad gør du så? Du skynder dig at finde noget andet mad og sikrer dig, at hesten elsker sin mad og altid vil slikke krybben ren. Du kører glædeligt til foderbutikken og forhører dig, så du kan finde det allerbedste til din kære hest. Men hvis dine børn siger “Ad, jeg kan ikke li’ det. Jeg vil ha’ en pizza!”, så kan de få fortalt, at enten spiser de det der er, ellers må de tage en rugbrødsmad.

2. Ødelægge sit tøj

Det er selvfølgelig aldrig sjovt når noget går i stykker – om det er ting i stalden, legetøj derhjemme, dækkener eller jakker. Men der er altså en forskel på, hvem der gør det. Hvis din skønne hest kommer løbende hen til dig på folden og er megaglad, men dens dækken har fået en flænge, siger du ikke så meget til det. Du tager det bare af og siger “Årh skat, har du rigtig været ude og lege med de andre?” og ryster lidt på hovedet af den. Du ved at det kan fikses med symaskinen senere. Men hvis det er dit barn, der kommer hjem fra skole med en flænge i den fine jakke, kræver det en snak om, hvordan man passer på sine ting.

3. Nægte at gøre normale hverdagsting

For dine børn kan det her være ting som at tage af bordet, tømme opvaskemaskinen eller rydde op efter sig selv. For hesten kan det for eksempel være ting som at stå pænt, når du skal vaske hovene, og opføre sig ordentligt, når smeden kommer forbi. Hvis hesten eller børnene ikke gør disse ting ordentligt, hvem er du så mest overbærende overfor?

Læs også: 8 sjove ting, du burde prøve at sige til din smed

4. Ikke følge med i skolen

Forestil dig, at din hest ikke er særlig samarbejdsvillig til en undervisning og den hele tiden hopper rundt eller vil løbe frem? Så tænker du nok, at det måske er på grund af vinden eller på grund af de hunde, der gør på den anden side af vejen. Men hvis du finder ud af, at dit barn ikke følger godt med til undervisning og er ukoncentreret, så er dine tanker formentlig anderledes og du planlægger, hvordan du bedst muligt kan snakke med dit barn om det.

Annonce

5. Skynde sig foran dig, når I går ud af en dør

Når du henter din hest fra stalden og I går ud mod folden, vil du selvfølgelig helst have at hesten går bagved dig gennem døren og i et roligt tempo. Dette er ikke altid virkelighed. Nogle gange kan din hest godt trippe lidt afsted og ender måske også med at gå foran dig, når I skal gennem døren. Men hvad så? Du er overbærende, da du tænker, at hesten bare er glad og glæder sig til at komme ud på folden og lege. Men hvis det samme sker med børnene derhjemme, og de ræser forbi dig i døren, så du må undvige for ikke at tabe din taske og computer, hvad sker der så? Du er måske ikke lige så overbærende som overfor hesten.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce