5 tips til at ramme en springafstand lige i øjet

Hvordan rammer du en springafstand lige i øjet? Noget af det sværeste ved ridebanespringning er at finde den helt korrekte afstand, og selv professionelle springryttere kan have svært ved det. Vi må bare erkende, at en korrekt afstand er noget af det, der gør, at hesten ikke river ned. Og så fører en god afstand ganske enkelt til den dér fantastiske følelse af, at hoppet sad lige i skabet. Her hjælper vi dig med at kunne træne dit “springøje”.

Annonce

Sørg for, at du kan justere galoppen

Én af nøglerne til at blive en dygtig springekvipage er at oparbejde en galop i hesten, som rytteren let kan justere i tempo og skridtlængde. Det vil sige en god grundgalop, der let kan tilpasses imellem de enkelte forhindringer.

Men hvorfor er det en fordel? Hvis du kommer ind på en linje, hvor der er en afstand mellem to forhindringer, som eksempelvis er seks korte galopspring, så har du mulighed for enten at ride de seks galopspring eller ride godt frem og ramme fem galopspring. Hvis du har en hest, som du kan justere galoppen på, så får du også flere muligheder for at passe din ridning til banen. Det er derfor vigtigt, at du træner galoppen. Din hest skal være rytmisk, afbalanceret og lydhør for dine hjælpere.

Træn både korte og lange afstande og husk, at din hest skal være aktiv i kroppen og ikke blive flad på de lange afstande. Tænk på at “fjederen” i hesten skal være spændt og kunne trækkes sammen og spændes ud efter behov.

Brug bomme

Du kan med fordel øve dig med et par bomme foran og efter et spring. Det kan være en fordel med galop- eller travbomme til træning af en ung hest, som stadig kan være usikker på, hvor afsættet skal være. Der er masser muligheder for at bruge bomme til din springtræning. En bom kan ligge tre galopspring før springet eller bruges som opspringsbom. Det smarte er, at du kan bruge bommene til at justere hestens galoprytme.

Bomtræning kan også være med til at give både dig og din hest lidt mere selvsikkerhed. Det hjælper jer nemlig til at sætte af det samme sted hver gang, og til sidst kan I gøre det helt uden bommene.

LÆS OGSÅ: Brugbare bomøvelser til enhver hest

Tæl højt

Det kan virke dumt, men det er ret effektivt at sidde og tælle galopspringene før og mellem forhindringerne. Det er ofte meget mere effektivt at tælle højt i stedet for at tælle i hovedet. Når du rider mod en forhindring, så kan du prøve at tælle de sidste tre galopspring mod forhindringen. På den måde har du bedre mulighed for at se, hvor nøjagtig du er. Hvis du er god til det, kan du altid prøve at tælle afstanden længere udefra.

Se hvor du skal hen

Kig op og se, hvor du skal hen. Det er ikke kun vigtigt i forhold til afstanden mellem forhindringerne. Det har også stor betydning for, om du kan følge linjen mod forhindringerne bedst muligt. Ofte er fejl på en springafstand forårsaget af, at du ikke er opmærksom på linjen hen mod forhindringen. Jo før, du ser ridelinjen og kan tilpasse hestens galop til den, jo større mulighed har du for at ramme afstanden bedst muligt.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du forbedre din position hen over springet

Annonce

Gå ikke i panik

Nok én af de største årsager til fejl er, at hesten enten springer stort, kommer for tæt på forhindringen eller måske helt stopper op. Hvis panikken i den forbindelse tager fat i dig som rytter, så kan du måske komme til at rette springafstanden til i sidste øjeblik. Det kan for eksempel være, at du rider frem, holder hesten lidt tilbage eller gør noget andet lige inden, den sætter af. Desværre fører det ofte til miskommunikation og skaber ganske enkelt et dårligt afsæt. “Last minute”-justeringer kan med andre ord “dræbe” din galoprytme og give et dårligt spring.

Artiklen er oprindelig bragt i december 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce