Det sker kun for ponyryttere!

Alle ved, at det er sjovest at ride pony. Der er lidt mere fart over feltet og tingene behøver ikke altid være så seriøse. Det er også på de helt små ponyer, vi får de fedeste jordeture, og de er lidt nemmere at ride ponygames på. Der er dog både op og nedture med de helt små ponyer. Her er der seks ting som du kun kender til, hvis du rider helt lille pony.

1. Du bliver våd i vandgraven

.. og ikke bare sådan “våde tæer”- våd. Nej, du bliver gennemblødt!

Læs også: 15 pinlige ting alle hesteejere har oplevet

2. Størrelse pony er aldrig nok

Din pony har hove på størrelse med en Shire’s, gjorden du bruger passer også din venindes fuldblod, mens grimen er en helt almindelig størrelse Cob. Det er ihvertfald ikke rideudstyr, der står på ønskelisten – så skulle det lige være gavekort.

3. Korte stigbøjler

Du er ude at springe og alt er godt – lige indtil at du river en bom ned med fødderne. Det gør MEGA ondt, og eneste løsning på problemet er at sætte bøjlerne helt op. Det ser også bare super smart ud.

4. “Rider du tur på selskabshesten?”

Det er altså surt når du skridter rundt på stævnepladsen og folk tror, at din pony egentlig bare er med som selskabshest – men bare vent! Det er dig der kommer hurtigst rundt i svingene!

Hellere lille og vågen end stor og doven. Passer den talemåde ikke meget godt på tilværelsen som ponyrytter? Foto: Stock.

5. Skridten i dressuren tager evigheder

Du rider rundt på banen i dit stiveste puds og det går super. Lige indtil du kommer til øvelsen, hvor du skal skridte skråt igennem. Du gruer faktisk lidt for den, fordi du ved udemærket godt, hvor lang tid det kommer til at tage. Det er ikke engang fordi din pony er doven. Hans ben er bare ikke længere!

6. Besat af græs

Selvom din pony ikke er særlig stor, er han stor nok til at mase dine små fusser eller stærk nok til at trække afsted med dig, når han ser en lækker græsplet. Men selvom den pony simpelthen er besat af græs, så er rideturen altid det hele værd.

7. Du får mudderet (og prutterne!) i hovedet

Ulempoen ved at være langt nede, er at de fleste andre er højt oppe. Og hvad kommer altid flyvende lige i den hovedhøjde? Det gør alt sandet og mudderet fra de andre (store) heste, du rider sammen med. Og det gør desuden også alle de prutter, hestene måtte have brug for at slippe undervejs. Hvis man siger at ryttere er hårdføre, så tør du slet ikke tænk på, hvad man burde kalde dig! Prutfør?

Hvis du har problemer med, at din pony er lidt for lille og rund, så kan du finde gode råd i artiklen Sådan slanker du din pony.

Gendelt artikel fra juli 2020

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce