Hjælp din hest med at komme sig hurtigere efter en skade

Flere dyrlæger, hestebehandlere samt professionelle og private ryttere har allerede taget PowerLaser™ til sig som et effektivt og uundværligt redskab, der går det muligt at holde deres hest i topform på trods af diverse skader.

Med en PowerLaser™ Basic VET kan du hjælpe din hest ved at reducere smerte og øge bevægeligheden i et skadet område samt accelerere helilngsprocessen, så din hest kommer hurtigere på banen igen. Det gælder både akutte og langvarige skader.

Hos PowerMedic lægger vi vægt på at tilbyde et effektivt og enkelt redskab, som du kan have med dig uanset om hesten skal hjælpes i stalden, på folden eller på stævnepladsen.

Til udstyret medfølger både Brugervejledning og LaserTerapiManual, der indeholder anbefalede protokoller for dosering, behandlingshyppighed osv. Det giver dig sikkerhed for at give den optimale behandling.

Vi forstår, hvor frustrerende det kan være

… når din hest kommer ud for en skade.

Alt man ønsker, er at hjælpe sin hest med at komme sig hurtigt og bedst muligt. Vi arbejder med laserteknologi og har 40 års erfaring med at udvikle laserudstyr, der skal hjælpe dig til at hjælpe din hest.

Seneskader hos heste

Heste rammes desværre ofte af seneskader på eksempelvis gaffelbåndet eller bøjesenen. Skaderne opstår ved, at hesten kommer til skade, bliver overbelastet eller ved anden sygdom. Diagnosen stilles typisk efter, at dyrlægen har udført en ultralydsscanning af det skadet område. Seneskader kan resultere i mange smerter, halthed og inflammation.

Laserbehandling accelererer den naturlige helingsproces og øger blodgennemstrømningen. Hævelserne vil derved mindskes, inflammation reduceres og hesten vil typisk også opleve færre smerter efter laserbehandlingen.

Ryglidelser hos heste

Smerte i rygregionen ved f.eks. muskelspændinger og -smerte fra forkert tilpasset sadel kan medføre rygstivhed og og andre symptomer i ryggen. Vær opmærksom på at tilsvarende symptomer som f.eks. muskelstivhed og -smerte også ses som sekundære symptomer til haltheder på et eller flere ben. Her vil forsøg på behandling af rygproblemet være uden effekt, før det primære problem er løst, hvorfor en grundig undersøgelse må anbefales.

Problemer med lænden, der resulterer i, at hestens præstationsevne nedsættes, er meget almindelige. Problemerne kan sidde i knoglerne og/eller i hestens muskulatur. Heste med rygsmerter har ofte gavn af laserterapi, fordi laseren dæmper smerter og stimulerer den naturlige heling efter f.eks. muskelskader.

Ved muskelspændinger er laserbehandling med til at løsne op, da blodtilførslen stimuleres og musklerne får lettere ved at komme af med affaldsstoffer.

Sårbehandling på en hest

Laser er særdeles velegnet til behandling af sår. Laser øger blodgennemstrømningen og fremmer sårhelingsprocessen. En hurtigere opheling af sår er med til at mindske risikoen for komplikationer og reducerer også mængden af arvæv. Generelt kan man sige, at jo hurtigere et sår på hesten lukkes, jo mindre er risikoen for, at der opstår infektioner, som komplicerer skaden yderligere.

Behandling af sår var en af de allertidligste indikationer for laserterapi, som blev opdaget ved et tilfælde i forbindelse med forsøg på dyr. Heste får før eller siden pådraget sig skader og sår på folden eller i træningsituationer. Ved at anvende laserterapi ses det tydeligt, at ophelingen speedes markant op og at man afkorter sygdomsforløbet.

For professionelle ryttere, trænere og opdrættere kan det ofte være af afgørende betydning, at hesten er tilbage i træning så hurtigt som muligt, så hesten ikke misser konkurrencer eller stævner.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce