Tag på ferie i Portugal med lusitano heste

Brænder du for at prøve de flotte lusitano heste med deres enorme man og sans for piaffe og passage, og er du til ro samt landlig idyl, hvor der er kælet for detaljerne, så er en rideferie i den portugiske by Monte-o-Novo helt sikkert noget for dig. Vi har besøgt stutteri Coudelaria Felix da Costa, der har valgt at dele deres velavlede heste med turister, som vil opleve en natur og dressur, der er ud over det sædvanlige.

Med solhatten på plads drager jeg mod nye eventyr. Denne gang skal jeg til Portugal for at besøge danske Jens Kronborg, der dagligt lokker med fantastiske billeder fra hans arbejdsplads Lusitano Horse Riding, hvor han arbejder med de imponerende Lusitano heste. Inden jeg overhovedet er landet, mærker jeg værtens fleksibilitet og service. Min rejsemakker er en dag forsinket, og vor destination ligger 120 km fra Lissabon lufthavn, så ekstra transport skal arrangeres. På værternes eget initiativ bliver den sag ordnet og en praktisk hovedpine ryddes af vejen og baner plads for tid og ro til at nyde turen.

Ifølge Jens er den bedste tid at ride i Portugal enten om foråret eller efteråret. Om sommeren kan der let blive over 40 grader, og så er det kun ridehallen med de tykke mure, der holder varmen ude, som er til at ride i. Til gengæld er ridehallen enormt flot med kunst på væggene, og er man flere afsted kan dem, der ikke rider, sidde i rytterstuen foran åbne vinduer og følge med. Stedet har generelt mange fine faciliteter, alt er flot velholdt og bygninger er kun 30 år gamle. Trods for den unge alder har man beholdt en gammeldags stil, hvor den portugisiske kultur og historie skinner igennem. Gården har 400 hektar jord, hvor kvæg og heste græsser året rundt. Vi nåede også en lille tur i markerne den første dag, mens solen gik ned, og det var fantastisk flot, selvom hesten under mig ikke havde tid til at nyde solnedgangen.

Tag din bedre halvdel med 
Efter en rundvisning på gården står det klart, at her er der mulighed for at tage hele familien med – også selvom ikke alle er hesteintesserede. Vi starter med at gå bagom hovedhuset, og her gemmer der sig en rigtig fint pool og en super grillplads, hvor man kan lave aftensmad med udsigt til græssende kvæg og unge hingste, mens børnene leger i vandet. Den omkringliggende åbne natur med pinje- og korktræer er meget betagende, og er man ikke til at opleve den på hesteryg, kan man låne en af de nyindkøbte mountainbikes og cykle en tur.

Gården har sågar sit eget lille hestekaret- og udstyrsmuseum samt egen sø, hvor det er målet, at gæsterne skal kunne sejle en tur i kajak eller hoppe i badedragten på en af de mange varme dage, der er i Portugal og svømme en tur. Alt i alt en lille perle omkranset af flot natur. Den traditionelle tyrefægterarena er bibeholdt til træning, og overalt er der kunst og detaljer, som giver de forholdsvise nye bygninger og værelser et autentisk udseende, og jeg falder helt til ro i de dejlige omgivelser.

Læs resten af artiklen >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce