10 hyggelige grunde til, at enhver far burde købe en pony til sin datter

Som en lille, hesteinteresseret pige må den største drøm være at få sin helt egen hest. Jeg mindes selv, hvor meget jeg dagdrømte om heste, da jeg var lille, og hver dag når jeg cyklede hjem fra min part, fortalte jeg – med ren iver i stemmen – om min dag hos hestene.

Læs også: 10 ting alle ryttere har gjort som børn

Annonce

Det var først da jeg fyldte tretten år, at drømmen langt om længe blev til virkelighed, og selvom jeg ikke helt kunne sætte mig ind i de overvejelser, mine forældre gjorde sig i forhold til købet af hest, så havde jeg alligevel lagt mærke til deres snakke i tiden op til.

For som forældre skal man naturligvis sætte sig godt ind i det ansvar, der kommer ved køb af et dyr, men sommetider tror jeg, at særligt fædre har lidt for mange bekymringer. Det ville jo være nemmere, hvis lille Lise kunne spille fodbold i stedet. Men nej. Vi har samlet ti gode grunde til, at du – farmand – måske burde overveje at give din datter sin egen pony.

Læs også: at have hest på trods af alt

1. Hun lærer at tage ansvar

At have et andet væsen, man skal tage sig af, er en kæmpe opgave. Særligt når dyret er en 350-550 kilo tung hest, som ikke kan tale. Men misforstå mig ikke; din datter vil vokse med ansvaret. Derudover vil hun naturligvis også blive en rigtig fighter, få empati for andre og aldrig lade sig nøjes. Det er bestemt gode egenskaber at tage med sig. Tænk engang, hvilken udvikling du kan give din datter ved at give hende en hest!

2. Hunkøn over det hele

Medmindre fruen sidder derhjemme, så har du rig mulighed for at kigge lidt ekstra, når du er med din datter i stalden. Ridesporten er kvindedomineret, så hvis du mangler én af slagsen i dit liv, så er der rig mulighed for at finde det i stalden, hvor du samtidig har kvalitetstid med din datter.

Annonce

3. No boys allowed

Apropos den kvindedominerede sport, så ligger det jo lidt i kortene, at der heller ikke er så mange hankøn. Det betyder for dig som far, at du ikke skal være bekymret for, om din lille pige kommer hjem med en kæreste. Det er der slet ikke tid til, når hun bruger hele dagen i stalden, hvor der næsten ikke er nogle drenge.

4. Hun er for træt til at lave ballade

Tro mig, når jeg siger, at du ikke skal være nervøs. Din datter bruger al sin tid på sin hest, og det betyder også, at der hverken er tid til byture (når hun bliver ældre), at hænge ud med drenge eller at hun er andre steder, end hvor hun siger, hun er. Din datter vil nemlig have alt for travlt med at hygge sig med veninderne i stalden, at pudse udstyr og sidde baglæns på sin hest. Der er slet ikke plads til ballade, så slap du bare helt af!

Læs også: Sportspsykologisk konsulent: 11 råd til at styrke dit barn i forbindelse med sport

5. Tøjkrise? Aldrig!

Giv din datter lidt nyt ridetøj indimellem, og hun vil være fint tilfreds. Du behøver nemlig slet ikke være bekymret for tøjkriser, og om du skal vente for længe på, at hun bliver færdig. Din datter har det bedst i ridetøj, og så længe der er rene bluser i skabet, så er hun klar.

6. Du ved, hvor hun er

Tager din datter ikke telefonen? Ja, enten venter du på, at hun ringer tilbage, og ellers kan du køre ud i stalden og finde hende der. Ikke så mange dikkedarer.

7. Du vil gøre hende glad

Hvad er en fars største ønske? At gøre hans familie glad. Hvad er din datters største ønske? En pony. Tænk bare, hvor glade I begge kan blive ved at udvide familien med en hest!

8. Hun får en ven for livet

En hest er ikke ”bare en hest”, men en ven. Ved at give din datter en hest, vil hun få en ven, som hun kan betro sig til gennem en stor del af livet. Nogen synes måske, at en hest blot er noget, man rider på, men en hest er så meget mere end det. Det, hesten giver, er ikke noget, man kan få andre steder.

Annonce

9. Sikke et netværk

Udover at give din datter en ven for livet, så vil du også være med til at give hende et kæmpe netværk. Hestepiger kan nemlig godt lide at snakke – meget! Derfor vil hun højst sandsynligt få en række tætte bekendtskaber i stalden. Og hvem vil ikke gerne se sin datter hygge sig og have det sjovt med gode, tætte veninder?

10. Alt skal ikke gøres op i penge

Vi ved godt, at ridesporten er dyr, og at ikke alle har råd til at have en hest. Men hvis du alligevel overvejer at købe en hest til familien, så husk dette: Ikke alt handler om penge, og ikke alt behøver være nyt for at fungere. Man kan godt have hest i et fornuftigt prisleje.

Læs også: Ridning kan forbedre dit barns intelligens

Artiklen er oprindelig bragt i december 2017.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce