Ridning kan forbedre dit barns intelligens

En undersøgelse viser, at ridning kan øge hukommelse, problemløsning og læring. Så i stedet for at nedsænke dit barn i bøger og fritidsaktiviteter, for at øge barnets intelligens, kan du prøve ridning. Det har nemlig vist sig, at det kan hjælpe med at forbedre hukommelse, problemløsning og læring.

Forskere fra Tokyo University of Agriculture har opdaget, at de vibrationer, som skabes af heste imens de rides, aktiverer det område i hjernen som kaldes det ”sympatiske nervesystem”. Det betyder altså, at i mens dit barn sidder i sadlen, kan barnets kognitive evner forbedres markant.

Undersøgelsen, som blev udgivet i Frontiers i Folkesundhedsvidenskab, bedte en række børn udføre simpel respons- og matematiske opgaver, som skulle gennemføres før og efter de havde deltaget i ridning.
Resultaterne viste, at ridning havde forbedret børnenes evne til at udføre adfærdsmæssige opgaver markant. Det førte til, at børnene opnåede en bedre hukommelse, indlæring og problemløsning. I forhold til løsning af matematiske opgaver, var resultaterne dog kun forbedret en smule.

Annonce

LÆS OGSÅ: 10 ting, alle ryttere har gjort som børn

Det er kun ridning, der dur

Så .. Betyder det, at enhver anden aktivitet, som forårsager den samme vibration som ridning, kan være ligeså gavnlig for vores børn? Cykling for eksempel? Tilsyneladende ikke.

”En vigtig karakteristik ved hestes gangarter er, at de producerer en tredimensionel acceleration,” fortæller studiets professor Mitsuaki Ohta og fortsætter: ”Bevægelsen fra hestens bækken kan give motoriske- og sansemæssige input til kroppen, og i forhold til studiet, vurderer jeg, at nogle af de forskelle der er mellem rytterens præstationer kan skyldes disse accelerationer.”

Udover at ridning kan bidrage til at øge hjernens ydeevne hos børn, så er ridning også en fantastisk måde at holde sig i form – ligegyldigt alder.

Kilder

CountryLiving UK

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/horse-riding-improve-child-intelligence-memory-learning-performance-school-tokyo-agriculture-university-a7613716.html

Artiklen er oprindeligt bragt i april 2020

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce