Anna Kasprzak og Rock Star klar til World Cup i Jyske Bank Boxen

Det bliver rutinerede Anna Kasprzak og hendes unge vallak Rock Star, der sammen med VM-ekvipagerne Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Zack og Betina Jæger Jensen på Mane Stream Belstaff, samt Agnete Kirk Thinggaard og Atterupgaards Orthilia skal repræsentere Danmark ved FEI World Cup i Herning i uge 42.

Ikke lige en del af planen
Det var egentlig meningen, at OL-rytter Anna Kasprzak skulle starte den 10-årige Rock Star i den trestjernede dressur (CDI3) ved World Cup Herning-stævnet i Jyske Bank Boxen i uge 42. Men så ringede telefonen for tre dage siden med tilbuddet om, at Anna og Rocky (Rock Star) kunne træde ind på World Cup scenen i stedet. Den unge vallak debuterede i Grand Prix (dressurens sværeste niveau) i 2017, og selvom det ikke lige lå planen, var Anna ikke lang tid om at beslutte sig for at tage udfordringen op.

”Ja – det var jo ikke lige det, vi havde planlagt, men jeg tænkte, at ting sker af en grund, så vi kaster os ud i det. Og vi er klar. Jeg havde heldigvis fået lavet en super fed kür til Quarton, og den har jeg testet på Rocky, som bare smøg sig afsted til George Michael, så det bliver rigtig godt. Jeg skulle selvfølgelig lige sætte mig ind i det nye DOD-system, men det bør vi også have styr på, så jeg glæder mig helt vildt til Rockys World Cup-debut i Boxen,” siger Anna Kasprzak.

DOD – det nye World Cup koncept
DOD (Deegree Of Difficulty) er et forholdsvis nyt koncept i Grand Prix Kür, som det internationale rideforbund (FEI) har indført i World-Cup konkurrencerne. Det går ud på, at rytterne indtaster deres selvkomponerede kür-program via FEIs hjemmeside forud for konkurrencen. Programmet udregner herefter sværhedsgraden af programmet, som derved er givet på forhånd, inden rytteren rider på banen (denne sværhedsgrad er dog betinget af, at alle øvelser og kombinationer lykkes for rytteren). Tidligere var det dommerne, der bedømte sværhedsgraden under ridtet. Når programmet er kendt på forhånd, mister rytteren muligheden for ”uset” at korrigere programmet undervejs, hvis noget glipper. Rytteren har til gengæld en ”Jokerline”, som kan benyttes, hvis noget mislykkes undervejs. Dommerne skal fortsat vurdere og bedømme rytme, harmoni, koreografi og musikledsagelse.

Anna pensionerer sin OL-hest i Herning
Ved OL i London 2012 debuterede Anna Kasprzak og Donnperignon (Pepe) for Danmark ved et internationalt mesterskab, og det skete med et spektakulært ridt i silende regn på det olympiske dressurstadion. Siden har Anna og Pepe været en fast del af det danske dressurlandshold frem til sølv-triumfen ved sidste års EM. Nu er det tid til, at Pepe kommer på en velfortjent pension, og det sker ved showet lørdag aften ved World Cup Herning. Her kan I blandt mange fantastiske indslag bl.a. opleve den danske R&B-sangerinde Ericka Jane og den franske Haute Ecole-træner Clémence Faivre, så skynd jer at sikre jer en billet allerede nu og kom og giv Pepe en sidste og velfortjent hyldest.

>> Læs Annas officielle udmelding om pensioneringen af Pepe her. <<

12. World Cup i Danmark
Det er 12. gang, at World Cup-sæsonen skydes i gang i Danmark, og anden gang, at vi skal opleve det i Herning. Omdrejningspunktet for det store World Cup-stævne i Jyske Bank Boxen d. 17.-21. oktober er selvfølgelig 1. kvalifikation i FEI World Cup i dressur, hvor nogle af verdens bedste dressurryttere rider om vigtige point. Derudover byder det store stævne også på topsport i internationale dressur- og springklasser, Almased Dressage Amateurs, finale i Nord-Vest Box Stil Cup, et show i særklasse og en stor messe for de købelystne. Flere danske topryttere er i gang med at forberede sig på at give publikum en på opleveren i Herning, og hjemmesiden finder du masser af nyttig info om program, billetter, camping og VIP. World Cup-eventen i Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce