Astrid Gemal er ny landstræner for paradressurlandsholdet

Berider Astrid Gemal skal fremover stå i spidsen for det succesfulde danske paradressurlandshold, der senest hev tre medaljer med hjem fra de Paralympiske Lege i Rio. Astrid blev udvalgt i et imponerende felt af meget kompetente ansøgere, og hun tiltræder stillingen som landstræner inden for kort tid. Som landstræner skal hun være med til at understøtte paradressurens positive udvikling og den ambitiøse målsætning om medaljer ved alle mesterskaber.

Stærkt ansøgerfelt
Der var et imponerende ansøgerfelt med både danske og udenlandske ansøgere til stillingen som landstræner i paradressur, hvilket i høj grad afspejler den positive opmærksomhed, der er omkring paradressuren, og det høje sportslige niveau. Ansøgerne havde alle stor faglig kvalitet og flere bød ind med en anderledes og spændende tilgang til jobbet. Det var derfor en fornøjelse, men også en stor udfordring for ansættelsesudvalget at udvælge de ansøgere, der skulle til samtale.

”Astrid Gemal imponerede os med sine menneskelige kvaliteter og høje faglige niveau, og hendes visioner om både at forny og bevare. Vi er sikre på, at Astrid med det særlige fokus at gøre de bedste ryttere bedre vil kunne hjælpe os med at komme endnu tættere på de bedste i verden samt skabe flere af de bedste ryttere”, siger Michael Møllgaard Nielsen, Elite- og Teamchef i Parasport Danmark.

En stærk profil i dansk ridesport
46-årige Astrid Gemal blev uddannet berider i 1994 og har mange års erfaring i ledelse, undervisning, og uddannelse af heste. Astrid har arbejdet i rideklubber i Jylland og på Sjælland, været selvstændig en årrække, og siden 2011 har den nye landstræner været tilknyttet dressurstalden Bang Dressage. Astrid Gemal er også selv aktiv dressurrytter med flere topresultater i national og international dressur og ikke mindst i unghestechampionaterne og ved VM for avlsforbund. Desuden har Astrid i flere år været dommer ved Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste.

”Jeg glæder mig meget til at løfte arven som landstræner. Det er spændende at overtage et hold, der har vist så stor fremgang de seneste år, og jeg glæder mig til at være med til at forme rytterne og deres teams fremadrettet”, siger Astrid Gemal.

Om dansk paradressur
Paradressur er internationalt organiseret i det internationale rideforbund, FEI. Det har man også taget konsekvensen af i Danmark, hvor Dansk Ride Forbund og Parasport Danmark i 2011 indgik en samarbejdsaftale, som forpligter gensidigt på en række områder. Det sker ved at kombinere Parasport Danmarks specialviden indenfor rekruttering og træning af personer med handicap med Dansk Ride Forbunds specialviden indenfor ridesport. Det danske landshold er blandt verdens fem bedste nationer i paradressur og er inde i en spændende udvikling og holdet har en målsætning om at komme endnu tættere på de bedste i verden. Danmark blev nr. 4 i holdkonkurrencen ved PL i Rio og tog en sølv- og to bronzemedaljer. Der samarbejdes med Team Danmark omkring paradressur, idet den har et særligt internationalt resultatperspektiv.

Kilde: Parasport Danmark, rideforbund.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce