Redaktionens tanker: Hvornår begynder du egentlig at ride din hest?

Hvornår begynder du egentlig at ride din hest? Det spørgsmål blev undertegnede redaktionsmedlem en dag stillet af sin træner. Jeg tænkte over det i nogen tid og svarede usikkert: “Når jeg sætter mig op på hesten.” Men passer det egentlig? Vi har kigget indad og læst lidt op på mentalcoach Rasmus Baggers kloge budskaber for at blive klogere på emnet. Få svar på, hvornår din ridetur egentlig begynder og hvornår du i virkeligheden begynder at være sammen med din hest.

Læs også: Sådan påvirker trauma hestens nervesystem, hvis det ikke forløses

Hvornår begynder rideturen?

Så: Hvornår begynder rideturen? Godt spørgsmål! Mine tanker bag mit svar var egentlig meget enkle. For i det øjeblik, jeg sætter mig op på ryggen af min hest, begynder der at udspille sig en mental plan for, hvad dagens træning skal bestå af, og hvad de næste trin skal være. Jeg gennemgår hurtigt min sidste tur og tænker på de små ting, jeg skal adressere og arbejde videre med.

Annonce

Men min træner stoppede mig og sagde:

Så er du allerede for sent på den. For din ridetur Begynder langt tidligere end det

Disse ord har efterfølgende siddet fast i mit hoved. For hun havde jo faktisk en pointe. “At ride” begrænser sig jo i virkeligheden ikke kun til den korte tid, du sidder på hestens ryg.

Når du henter hesten fra fold, strigler, muger ud og sadler op, rider du faktisk også. Du tænker måske, at det lyder mærkeligt, men her er forklaringen.

Du begynder allerede at ride din hest, når du ser den i stalden eller på folden.
Begynder du i virkeligheden ikke allerede mentalt at ride din hest, når du ser den i stalden eller på folden? Foto: Arkiv.

Heste skelner ikke

Sandheden om heste er, at de ikke skelner mellem ridning, håndtering eller blot almindelig socialisering.

I deres verden handler enhver kontakt, du har med dem først og fremmest om en flokdynamik. Så uanset om du er klar over det eller ej, er din hest allerede begyndt på en større samtale med dig fra det øjeblik, i ser hinanden. Og i dens verden er denne samtale lige så vigtigt for hesten, som den, der foregår, når du sætter dig på ryggen af den.

Hvis rytteren er fraværende

Rytterens krop og signaler fungerer som kontaktelement til hesten. Hver eneste gang vi er i fysisk kontakt med vores hest, vil vi påvirke hesten med den psykologiske tilstand vi er i.

Læs også: Forskning: Heste kan opfatte dine følelser

Annonce

Det betyder også, at hvis rytteren er fraværende i sin bevidsthed og dermed mindre nærværende, kan hesten mærke det.

Når vi tænker på noget andet end det, der foregår lige nu og her sammen med hesten – for eksempel på kæresten, jobbet eller  vasketøjet – så mærker hesten, at rytterens energi er anderledes

Mentalcoach Rasmus Bagger

Rid din hest og vær mentalt til stede, når du gør

Så konklusionen må være, at det handler om at være tilstede i nuet, når du er sammen med hesten. Og at dit samvær med hesten begynder i det øjeblik, i er i visuel eller fysisk kontakt med hinanden.

Jeg har efterfølgende spurgt min træner om det samme: “Hvornår begynder du egentlig at ride din hest?” Og hendes svar kom prompte:

I det øjeblik, jeg kører op ad indkørslen til stalden og min hest har set mig

Læs også: Rasmus Bagger: Sådan bliver du en psykisk stærk rytter

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce