10 ting, du ikke vidste om Blue Hors Zack

Hvem er Blue Hors Zack egentlig? Altså udover at være en succesrig dressurhingst fra Stutteri Blue Hors? Vi har tidligere skrevet om Atterupgaards Cassidy og Bohemian, og nu er turen kommet til Blue Horse Zack. Vi har fundet ti overraskende facts om Zack, som du måske ikke kendte til.

Annonce

Blue Hors Zack er født i 2004, af racen Hollandsk Varmblod og med den anerkendte hingst Rousseau som far.

Hans oprindelige navn var Zagreb, men da han som ganske ung blev købt af Blue Hors, skiftede han havn til Blue Hors Zack. Det er ret normalt inden for brancen, at heste skifter navne, når de bliver købt påny.

Han blev købt på KWPN-auktionen i 2007 til den forbløffende sum af 430.000 pund af Danmarks mest berømte stutteri, Blue Hors i Jylland. Det gør ham til det dyreste føl, der nogensinde er solgt.

Fire måneder før det dyreste salg nogensinde (til Blue Hors) var han vurderet til omkring 50.000 kroner. Årsagen til den voldsomme prisstigning var, at han i løbet af de fire måneder blev kåret som årets føl i Holland.

Han er blind på højre øje. For nogle år siden skete det, at en kæde sprang og ramte hans øje. Det stod ikke til at redde trods hurtig indsats fra staldpersonale og tilkaldte dyrlæger. Dette har medført, at hans uddannelse har været længe under vejs. Dels på grund af selve sygdomsforløbet, dels fordi han har behov for at lære tingene i et forsigtigt tempo.

De fleste heste topper på konkurrenceplan og indsættes derefter i avlen, men med Zack er det omvendt. Han startede i avlen, da han skulle have god tid til at komme sig ovenpå sin øjenskade og genvinde tilliden til sin rytter. Han er derfor sent debuteret på den internationale grand prix-scene, og det betyder forhåbentlig, at han trods sin alder har mange gode år i sig som ridehest endnu.

Annonce

Han har ligget nummer 6 på verdensranglisten sammen med Blue Hors’ tidligere berider Daniel Bachmann Andersen.

Han er far til ikke mindre end 22 kårede sønner og to guldmedaljehopper, og 85 % af hans fremstillede døtre er kåret i RDH.

Han er desuden far til den tredobbelte verdensmester Sezuan, såvel som Glock’s Zonik, som rides af Edward Gal.

Zack ved, hvad han vil og lader altid menneskerne omkring sig vide besked. Ikke på en “hingstede” eller fræk måde, men på sin helt egen måde. Og så er han glad for at tage sig en “morfar” midt på dagen.

Artiklen er oprindelig bragt i oktober 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce