Dansk guld og bronze ved VM i paradressur

Stinna Tange Kaastrup (Odense) levede op til favoritværdigheden og snuppede guld på førstedagen af VM i paradressur i USA, hvor det også blev til bronze til Susanne Jensby Sunesen (Thisted).

Der blev noget stille i den danske lejr, da en af holdets største medaljefavoritter red forkert i sit dressurprogram i grad II ved VM i Tryon, USA. Men Stinna Tange Kaastrup har heldigvis så meget rutine, at hun bare spændte hjelmen og kæmpede videre. Videre hele vejen til toppen af podiet med 72,735 procent. Og æren for guldet tilfalder – ifølge hende selv – Stinnas hest, Horsebo Smarties.

“Smarties var simpelthen en verdensstjerne derinde. Jeg var selv påvirket af varmen, men verdens bedste kammerat Smarties var med mig hele vejen. Han leverede virkelig varen,” lyder det fra den nykårede verdensmester.

Der var spænding til det sidste, for østrigske Pepo Puch var sidste mand på banen, og han var på forhånd også udråbt til en af favoritterne. Men på trods af fejlen holdt Stinna Tange Kaastrup sig foran med lige knap 0.06 procent og sikrede sig karrierens første VM-titel.

Tidligere tirsdag var der også dansk jubel, da Susanne Jensby Sunesen på CSK’s Que Faire vandt bronze i grad IV med et ridt til 73.146 procent – ikke langt fra den hollandske guldvinder Sanne Voets, der red til 73.927 procent.

“Vi havde en plan om, at vi skulle ride den sikkert rundt og ikke lave nogle store fejl. Jeg synes, det gik rigtig fint. Der var nogle små ting, som vi vil se på teamtesten senere på ugen. Så jeg er rigtig glad og tilfreds,” siger Susanne Jensby Sunesen.

Landstræner i paradressur Astrid Gemal er begejstret over den flotte danske start på VM.

“Jeg er meget glad og tilfreds. Vi ramte lige præcis det niveau, vi skulle og fulgte den gameplan, vi havde aftalt hjemmefra, hvilket godt kan være svært på førstedagen. Så det er jo fantastisk,” siger Astrid Gemal.

Senere på ugen skal de danske ryttere i aktion i kür og i holdkonkurrencen, hvor de med en samlet placering i top tre kan sikre Danmark de første kvotepladser til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.

Læs også: Danske medaljefavoritter ved VM i paradressur

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce