Dorothee Schneider søger følelsen af lethed og ubesvær

I 2016 vandt hun guld sammen med det tyske OL-hold i Rio, og individuelt sluttede hun med en sjetteplads. Til Herning Horse Show 2017 fik endnu flere danskere øjnene op for hende, da hun var testrytter for de unge dressurtalenter i unghestechampionatet. Det er selvfølgelig Dorothee Schneider, som der er tale om. Mange kender hende for hendes resultater ved OL i henholdsvis 2012 – hvor hun repræsenterede Tyskland for første gang i OL sammenhæng – og 2016.

Den 48-årige rytter deltog i år ved Herning Horse Show, hvor hun som testrytter red de mange dressurheste i unghestechampionatet. Dem, der så gallashowet, fik også fornøjelsen af at se hende på ryggen af den danskfødte hingst Sezuan. Under hendes besøg i Herning fik vi en god snak med Dorothee.

Opvokset i en hestefamilie
Dorothees far, Hans Eberhard Schneider, var en dygtig rytter, grand prix-dommer og avler. I mange år havde familien sin daglige gang på det store ridecenter Mechthildshausen, da hendes far forpagtede stedet. Det var også på Mechthildshausen, at Dorothee startede med at gå til ridning. Hendes far havde travlt, så selvom Dorothee gerne ville have sin fars kyndige hjælp og undervisning, blev hun sin egen læremester.

Da kontrakten på Mechthildshausen udløb købte familien et mindre ridecenter i Framersheim. Dorothees interesse for en dag at skulle drive sit eget sted blev større og større, og Dorothee uddannede sig derfor både inden for avl og inseminering, håndtering af heste og inden for bank verdenen. Med dette i bagagen overtog hun i 2002 stutteriet og ridecentret Sankt Stephan.

“En hest har altid en stærk og svag side. Det er derfor vigtigt for mig, at jeg formår at træne den svage side, så hesten kommer balance,” siger Dorothee.

Foto: Majken Soelberg

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce