“Drømmen om alle de oplevelser, vi skulle have sammen, måtte ikke briste”

Annoncørbetalt artikel

Invictus var kun halvanden måned gammel og hingst, da Sidsel Christensen købte ham. At få sit eget føl havde længe været en stor drøm for Sidsel, så hun selv kunne stå for uddannelsen med alt fra at lære den at få løftet ben, få sadel og hovedtøj på til tilridningen samt uddannelsen som ridehest. Da drømmen endelig gik i opfyldelse, gik der dog ikke lang tid, før Invictus desværre måtte gennem sin første operation.

Sidsel Christensen havde altid købt uddannede rideheste, men nu var det tid. Drømmen om et føl, der længe havde boet i maven på Sidsel, skulle have liv. Da hun så Invictus for første gang, var hun ikke i tvivl. Han var den smukkeste lille mørkebrune hingst, Dansk Varmblod og kun halvanden måned gammel.

Sidsel havde aldrig haft lyst til selv at avle, men føldrømmen levede alligevel i bedste velgående. Derfor slog hun også til, da hun i 2018 fik tilbuddet om at købe Invictus.

Læs også: Dyrlæge: Når man får ny hest, opstår skaderne især inden for det første år

Sidsel kunne slet ikke stå for Invictus, da hun så ham for første gang. Foto: Privat

Den hævede has

Sidsel nåede ikke at have Invictus hjemme særlig længe, før hun lagde mærke til, at hans ene has var hævet – og sådan skulle det ikke være. Hun fik derfor hurtigt Invictus undersøgt. Han blev røntgenfotograferet, og dyrlægens besked var klar; det var mus.

Invictus blev opereret, og heldigvis var der ingen komplikationer ved operationen. Noget, Sidsel tror hænger sammen med, at han var så ung, da han blev opereret. Selvom der ingen komplikationer var, så er en operation dog stadig et stort indgreb, som både er dyrt og fører mange bekymringer med sig samt også har en stor risiko, specielt ved opvågningen

“Det var så vigtigt for mig at gøre det bedste for Invictus. Drømmen om alle de oplevelser, vi skulle have sammen, måtte bare ikke briste,” siger Sidsel.

Var i tvivl om forsikring

Da Sidsel købte Invictus, blev hun anbefalet at få ham forsikret. Det var ikke noget, hun selv havde overvejet i første omgang.

“Jeg havde ikke i tankerne, at jeg ville få brug for en forsikring med det samme. Man tænker jo ikke, at et føl fejler noget, som kræver dyrlæge,” siger Sidsel.

At hun alligevel valgte at få Invictus både livs-, uanvendeligheds- og sygeforsikret, viste sig dog at være en virkelig god beslutning, som gjorde en stor forskel.

“Det betød, at jeg ikke behøvede at tænke over, om jeg skulle handle med det samme. Det med økonomien blev aldrig et issue. Jeg er taknemmelig for, at min forsikringsmand Ole Madsen hos Agria overtalte mig til at tegne forsikringen,” forklarer Sidsel, som i dag er lykkelig for, at hun for en relativt lille merpris valgte den udvidede følforsikring.

Du kan forsikre dit føl hos Agria allerede når det er 2 døgn gammelt. Foto: Arkiv

Processen var nem og hurtig

Fordi det hele gik så hurtig med både undersøgelse og operation for mus, var Sidsel til at starte med lidt usikker på, hvordan hun var dækket, og hvordan processen ville være. Det viste sig dog at være ligetil. Hun havde downloadet Agrias app, udfyldte skadeanmeldelsen og downloadede et billede af dyrlægeregningen. Herefter gik der ikke mange dage, før sagen var behandlet og pengene tilbage på hendes konto.

“Det var så nemt,” siger Sidsel.

Invictus blev hurtig frisk igen efter sin operation, og Sidsel kigger nu frem på mange års oplevelser sammen med sin hest.

Forsikring af føl

Med en ordentlig forsikring til dit føl, slipper du for at tegnebogen skal bestemme fremtiden, hvis noget går galt. Med Agrias forsikringer kan du forsikre dit føl allerede fra 2. levedøgn.

Tiden i livmoderen og selve fødslen er den mest kritiske periode af enhver hests liv. Uanset hvor dygtige dyrlægerne er, så er det i dag kun ca. 70% af alle bedækkede hopper som får et levedygtigt føl.

Men det er ikke sådan at faren driver over, blot føllet kommer til verden – der er så meget der kan ske! Et godt råd er derfor at tegne en individuel forsikring på føllet så hurtigt som muligt – og det kan du gøre allerede fra 2. levedøgn.

Osteochondrose (OCD) og knogle/bruskfragment

Agria dækker undersøgelse og operation forudsat at hesten har været uafbrudt sygeforsikret med Agria Safe fra før den blev 6 måneder gammel, eller har haft tilsvarende dækning i andet selskab, hvor forholdet ville være dækket. Skaden/sygdommen må ikke have været kendt eller have vist symptomer, før forsikringen blev tegnet. Erstatning kan dog gives, hvis hesten tidligere er fundet fri for osteochondrose i det/de pågældende led, efter hesten er fyldt 1 år gammel. En dyrlæge skal have konstateret at hestens symptomer er forårsaget af osteochondrose og knogle/bruskfragment.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce