Dufour fortæller: Det skal Cassidy nu og følelserne omkring den sidste dans

Der er ikke mange dage til, at VM i ridesport starter, hvor der skal konkurreres i mange forskellige klasser og discipliner. Ud over konkurrencerne, skal Cathrine Laudrup-Dufour også ride en opvisning med hesten Cassidy – for sidste gang i topsporten. Han skal nemlig på pension. Derfor bliver det et meget stort og rørende øjeblik – både for ekvipagen, for publikum og seerne.

Læs også: DR viser de VM-klasser, hvor danske ekvipager deltager

Annonce

Klar til VM

Cathrine Laudrup-Dufour er ved at være klar til det kommende VM, hvor hun skal deltage med hesten Vamos Amigos. Derudover har hun også Bohemian med, som er med som reserve. Hele holdet bag er i fuld gang med at pakke alt, hvad de skal have med, da de tager afsted mod Herning i morgen tidlig. Dog har Cathrine alligevel fået tid til at tage en tur forbi Go’ Morgen Danmark her til morgen, for at snakke lidt om det kommende VM.

Dette bliver første gang, at Cathrine skal deltage i et VM, og hun fortæller til Go’ Morgen Danmark, at hun glæder sig helt vildt, og ser det som en stor luksus, at det afholdes i Danmark. Hun er bestemt ikke den eneste, der glæder sig. Vi er sikre på, at de fleste hestemennesker her i Danmark glæder sig lige så meget som os her på Malgré Tout, til at følge med i rytternes ture på banen, og forhåbentlig se dem få nogle medaljer med hjem!

Læs også: Bohemian eller Vamos Amigos? Nu er det endelige dressurhold til VM besluttet

Det store farvel til Cassidy

Atterupgaards Cassidy har gennem mange år været Cathrines tro følgesvend ved de store stævner, og parret har klaret sig utroligt godt sammen. Men nu er tiden kommet, hvor den 19-årige Cassidy skal til at gå på pension fra topsporten. Mange hestemennesker her i Danmark har troligt fulgt med i parrets rejse i sporten, og rigtig mange er helt vilde med Cassidy. Til VM i Herning får alle – publikum, seere og Cathrine selv – derfor mulighed for at sige farvel til Cassidy i topsporten. Dette sker på mandag d. 8/8, hvor de to skal ride en opvisning om aftenen.

Om denne opvisning, fortæller Cathrine i Go’ Morgen Danmark at: “Det bliver kæmpevildt. Det er noget, jeg ser rigtig meget frem til. Det er jo sådan, at Cassidy har kickstartet hele min karriere, og det startede ligesom inden, at alt blev til forretning og karriere – det var bare en hobby dengang, da min familie købte ham til mig. Det bliver vildt, at vi så – 12 år senere – skal ride ind på banen for sidste gang. Og jeg er virkelig, virkelig glad for, at jeg skal gøre det for et dansk publikum – det bliver kæmpestort. Jeg glæder mig bare til at dele den oplevelse med alle, der har været tæt på ham i hele vores karriere og med alle de danskere, som har fulgt os siden vi var små.”

Cathrine Dufour og Cassidy i Herning
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy ved FEI World Cup Dressage Herning 2021. Foto: FEI / Leanjo de Koster

Store følelser

Dog bliver denne oplevelse ikke kun en dans på roser, men formegentlig også en lidt svær oplevelse. Cathrine fortæller: “Altså, jeg har grædt ekstremt meget over det. Det er egentlig meget glædestårer.” I forbindelse med opvisningen, skal Cathrine også holde en tale, som nok også bliver fyldt med følelser: “Det er meget emotionelt, og det er fordi, at det har været en kæmpe rejse. Jeg føler, at han er grundstenen og grunden til, at jeg er her, hvor jeg er nu.”

I interviewet fortæller Cathrine, at hun har lært utrolig meget af Cassidy, såsom glæden ved at træne en hest hver eneste dag, management af en hest, at forstå en hest, planlægge en sæson og at ride de store stævner. Derfor siger hun også: “Jeg skylder ham ret meget.” I følge hende er det umuligt at betale ham tilbage, men hun gør alt, hvad hun kan for det.

Læs også: Cathrine og Anna klar til OL finalen

Hvad skal Cassidy nu?

I forhold til hvad Cassidy skal nu, hvor han skal pensioneres fra topsport, fortæller Cathrine i interviewet med et smil: “Han er lidt ligesom en labrador – han elsker mad. Så hver eftermiddag går han nu ude i Rasmine og min have, hvor han går og nyder livet. Og det er ikke fordi, at han ikke skal trænes mere, det er ligesom bare en pension fra topsport. Så nu skal han ikke ud at gå et verdensmesterskab eller i de Olympiske Lege. Nu skal han bare hygge sig og stadigvæk træne og måske gå lidt med mine ryttere, som jeg har derhjemme. Så han skal lære lidt fra sig og være lidt en professor på gården.”

Læs også: Dufour om sin bedste ven Cassidy: “At han gør det igen – det er helt vildt”

Følelser hos publikum

Vi er sikre på, at mange hesteglade mennesker skal se med, når de to skal ride deres sidste tur i topsporten. Vi er også sikre på, at der kommer til at være nogle våde øjne rundt omkring. En ting er i hvert fald helt sikker; det bliver et smukt og stort øjeblik, og vi glæder os!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce