Dufour om sin bedste ven Cassidy: “At han gør det igen – det er helt vildt”

Elleve års tro venskab. Fra young rider til senior og hele vejen op ad verdensranglisten. Det er helt kort beskrevet den fortælling, 29-årige Cathrine Dufour og den nu 18-årige Atterupgaards Cassidy har sammen. Cathrine har tidligere fortalt til Danmarks Radio, at hun kun ville ride ét eller to store stævner på ham mere, og i weekenden den 23.-24. oktober konkurrerede de derfor til et af deres sidste internationale stævner sammen – og vandt. Med et fejlfrit ridt under grand prix freestyle scorede de intet mindre end 87,115 %. At det skete halvandet år efter, Cassidy sidst har startet på det niveau, understreger, hvor dygtige og nærmest legendariske, de efterhånden er sammen. Spørgsmålet er, om det var Cassidys sidste dans med Cathrine på den helt store scene, eller om vi kan være heldige at se ham igen.

Cathrine og Cassidy i Herning
Cassidy har efterhånden gået mange gange i Boxen i Herning og så denne gang ud til at nyde det lige så meget, som han plejer. Foto: FEI / Leanjo de Koster.

Hvordan er det overhovedet muligt?

“Jeg kan ikke forstå, hvordan det overhovedet er muligt. 18 år gammel og vinder af sin første korte grand prix nogensinde til 77,5 %. Jeg havde tårer løbende ned ad kinderne, da jeg lagde sadlen på i dag. Jeg kan ikke forstå, hvor heldig jeg er at have den her hest i mit liv. Tak igen, Cassy. Du er noget helt særligt.”
Sådan skrev Cathrine på sin Facebook- og Instagram-profil efter sejren i den nye, forkortede udgave af grand prix-programmet, som de red fredag.

Dagen efter sejrede de i grand prix freestyle og slog akkurat Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Morgenen efter skrev Cathrine atter på sine sociale medie-kanaler:
“Atterupgaards Cassidy. Jeg niver mig selv i armen her til morgen. Hvad har jeg gjort for at være fortjent til dig Cassy man? Tak til alle, som gjorde dagen i går så særlig. Jeg er stadig ret sikker på, at jeg drømmer.”

Læs også: Kom til 2021’s store clinic med Cathrine Dufour

Cathrine Dufour og Cassidy i Herning
Der findes ingen som Cathrine Dufour til at sætte gang i publikumsfesten – og særligt på hjemmebanen i Herning. Foto: Kunddahl Graphic & Photography.

“Han har gjort nok for mig”

Til Danmarks Radio har Cathrine udtalt, at så længe Cassidy er i god form og fortsat er glad for at blive redet på det niveau, så bliver de ved. Her uddyber hun:
“Det er ikke for min skyld, når jeg rider på Cassidy. Han har gjort nok for mig. Men han har stået og råbt og skreget, når han ikke måtte komme med. Det var næsten synd for ham ikke at tage en tur eller to mere.”

Om den dobbelte sejr i Herning var den sidste internationale tur på Cassidy kan kun tiden vise. Uanset hvad ønsker vi Cathrine og den efterhånden legendariske Cassidy alt godt fremover.

Læs også: Ditte Young: Cassidy er “den sensitive hest”

Cathrine Dufour og Cassidy i Herning
Cathrine Dufour tog et par ekstra æresrunder end normalt efter World Cup-sejren på Cassidy lørdag aften den 23. oktober. Foto: Kunddahl Graphic & Photography.

“Meget rørende med det danske publikum”

Se eller gense Cathrine og Cassidys vinderridt på DRTV. Her kan du også høre en meget bevæget Cathrine fortælle til FEI, at lørdagens ridt betød mere end noget andet, fordi Cassidy følte sig så godt tilpas:

“Jeg er virkelig rørt. Jeg er bare så stolt af Cassy. Det er meget rørende med det danske publikum. Ja, undskyld… Men det er virkelig stort…. Og at han gør det igen. Det er helt vildt,” fik Cathrine meget rørt fremstammet.

Efter at være kommet til sig selv kunne Cathrine forklare nærmere, hvad der specifikt fungerede ved hende og Cassidys særlige – og måske sidste – internationale ridt:
“Der var ingen forkerte trin i dag, og han føltes perfekt derinde. Han var så cool og tænkte bare: “Okay mor, jeg gør det her, bare tag det roligt”. Jeg kunne virkelig skubbe på i galoppen, og alle de svære kombinationer i mit program fungerede bare perfekt i dag. Så jeg er bare virkelig, virkelig glad og superstolt.”

Annonce

Til slut fortæller Cathrine, at hun elsker det danske publikum mere end noget andet – og at det bestemt ikke går hende ubemærket hen, hvor meget det danske dressurpublikum elsker Cassidy.

Ridtet kan du se ved at spole frem til 02.22.55, mens interviewet begynder ved 02.44.12.

.En

Rørt Cathrine Dufour
Det var en rørt Cathrine Dufour, der gav interview til FEI efter sit freestyle-ridt på Cassidy. Foto: Screenshot fra DRTV.

Læs også: Interview med Cathrine Dufour: “Succes bygger på de små sejre”

Sejrsrunde på sejrsrunde

Der var ingen tvivl om, at Cathrine og Cassidy nød tiden efter præmieoverrækkelsen. Sejsrunderne blev ikke bare til en eller to, men til fire. De sidste tog Cathrine og Cassidy selv i fuld galop, mens Cathrine gjorde sit ypperste for at vise sin glæde til publikum. Kommentator Bjarne Nielsen havde knapt nok nået at sige, at “arh, nu rider hun nok ud” før Cathrine besluttede sig for at tage en sidste runde sammen med sin bedste ven.

Se sejrsrundenrne på DRTV ved at spole frem til 02.59.20.

Annonce

Læs også: Lær din hest at smile ligesom Cassidy

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce