Storskærm, klap og hujen: Kom til årets clinic med Cathrine Dufour

Annoncørbetalt artikel
Logo Hillerød Horse Show
Naf logo

Navnet står som slået i granit i den internationale dressurverden, og herhjemme såvel som i udlandet har Cathrine Dufour ikke bare vundet et utal af medaljer, men også samtlige hestehjerter. I 2021, fem år efter hun trådte ind i seniorrækken, er hun på ryggen af hesten Bohemian den tredjebedste dressurrytter i verden. Flottest af alt, så har hun hele vejen dertil fulgt sin helt egen vej. Længere nede i artiklen kan du læse, hvordan hun igennem årene på kreativ vis har formået at løse nogle af de udfordringer, som både Atterupgaards Cassidy og Bohemian har haft, da de var yngre.

Dufour og Bohemian Hillerød Horse Show
Skal du være med, når Cathrine rider ind i Hillerød Horse Shows nye, store arena den 12. november 2021? Foto: Erik Kunddahl // Kunddahl Graphic Photography. Grafik: Hillerød Horse Show.

Clinic til november under Hillerød Horse Show 2021

Selv savnede Cathrine at kunne kigge sine forbilleder over skuldrene, da hun som barn og ung rytter havde brug for inspiration. Derfor er hun ikke bleg for at lade andre kigge med ind bag stalddøren og hen over ridehusbarrieren, når hun håndterer hestene i det daglige. Under Hillerød Horse Show 2021 kan du komme til clinic med Cathrine, hvor hun giver dig et unikt indblik i, hvordan hun motiverer sine heste på vej mod toppen og giver ud af sine bedste træningstips. Herunder kan du høre hende selv fortælle om clinicen.

Clinic med Cathrine Dufour

Lær af den danske dressurverdensstjerne og OL-deltager, Cathrine Dufour, der afholder en unik clinic til Hillerød Horse Show 2021 i partnerskab med NAF, fredag den 12. november kl. 19.30. En forrygende aften fuld af tips til træning og uddannelse af heste!

Hør, hvordan hun træner sine heste og find ud af, hvad der er vigtigt for at holde hestene glade og i gang. I det hele taget kan du få et sjældent indblik i, hvordan verdens tredjebedste rytter på verdensranglisten træner sine heste i hverdagen. Der er med andre ord kvalitet for alle pengene, når Cathrine lærer fra sig på et niveau, hvor alle kan være med. Clinicen har et begrænset antal pladser, så det er om at hive en billet til sig, inden de bliver udsolgt. Vi skulle hilse at sige fra Cathrine, at hun glæder sig!

Hillerød Horse Show 2021 bliver endnu større end nogensinde før, og alle opvisninger og clinics kommer til at foregå i den helt nye og store multiarena, Royal Stage.

.

Cathrine Dufour er mester i at tænke ud af boksen

Cathrine Dufour har om nogen banet sin egen vej for at komme ind i og senere til tops i dressursporten. Det har ikke været uden bump på vejen, præcis som det heller ikke er for os andre at have med heste at gøre. Derfor har Cathrine været nødt til – og ligeledes dygtig til – at tænke kreativt og ud af boksen, når der har været behov for det. Mon ikke, det også har været med til at bringe hende så langt, som hun er kommet? Her kommer et par eksempler.

Cassidy havde skræk for storskærme

Cathrines once in a lifetime-hest, Atterupgaards Cassidy, havde i sine yngre dage en udfordring med storskærme. Han var simpelthen bange for dem, og det var ikke så hensigtsmæssigt, når han og Cathrine skulle danse rundt på banen i de store arenaer. Cathrine fandt heldigvis på en ferm idé, som hjalp dem igennem skrækken for storskærmene.
“Jeg tog mit fjernsyn fra min lejlighed med ned i stalden og satte det op inde i ridehallen, så han kunne vænne sig til det. Det var for at vise ham, at det ikke var farligt. Så han så sig selv gå i fjernsynet, imens han red”, griner Cathrine. 

Bohemian var ikke begejstret for publikum

Da Bohemian kom ind i Dufours stald og viste sig at skulle blive hendes kommende grand prix hest nummer to, opstod der en ny udfordring. Her satte publikums klap og hujen nemlig gang i nerverne hos den store, kastanjebrune vallak.
“Jeg har trænet en del til videoer fra YouTube, hvor der bliver klappet helt vildt højt. De første par træninger var et helvede, men så begyndte hestene at falde til ro, fordi de kunne mærke på mig, at der ikke skete noget ubehageligt”, lyder det. Hun fortæller, at det også var noget, hun måtte øve med Cassidy, da han var ung.

Læs også: Interview med Cathrine Dufour: “Succes bygger på de små sejre”

Dufour_Dressage_Hillerød_Horse_Show
Cathrine Dufour har ved flere lejligheder fortalt, at hun glæder sig til igen at ride foran et publikum efter den lange tid med corona. Foto: Erik Kunddahl // Kunddahl Graphic & Photography. Grafik: Hillerød Horse Show.

Hestens usikkerheder skal trænes væk

I dag er både Cassidy og Bohemian kommet sig over de to genvordigheder, og Cathrine fortsætter med at tænke ud af boksen, når hun træner nye ungheste. Generelt tror hun på, at hvis hesten er bange for noget, er det bedste, man som rytter kan gøre, at forsøge at træne det væk. Hun forsøger derfor lidt ad gange at præsentere sine heste for det, de er – eller potentielt set kan blive – bange for, så de kan blive trygge ved det, før det bliver et problem.

Den varme hest skal se verden

Der er ingen tvivl om, at Cathrine har en kærlighed for de temperamentsfulde og varme heste, selvom det også ofte er dem, der skaber et par sjove udfordringer. Det er så vigtigt, påpeger Cathrine, at den slags heste kommer ud at se nye ting, bliver eksponeret for noget forskelligt og selvfølgelig får det rigtige at spise.
“Det drejer sig om alt fra at fodre korrekt på dem til en masse lydighedsarbejde og afvekslende træning. At få dem ud at se verden og generelt blive trygge er så vigtigt. En ting er, at de er tændte under træning, noget andet er at få dem til at stole på rytteren og slappe af. Det gør jeg meget på tur, så de får tillid til mig”, lyder det.

.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce