Annonce

Daniel Bachmann: Alle kender til udfordringer med det helt basale

Det kan lyde som en kliché, men grundarbejdet er bare vigtigt. Det gælder uanset, hvilken disciplin og hvilken type hest, man træner. Her skal det dog handle om dressuren. En af disciplinens mestre, Daniel Bachmann Andersen, påpeger, at grundridningen er det, der binder os ryttere sammen uanset niveau. Det er altid det første, man bør tage fat i, og man bør hele tiden arbejde på at finpudse den, uanset hvor højt op i niveau, man kommer. Her kan du høre lidt om, hvorfor grundridningen ifølge Daniel er så vigtig, når man som ham skal lære dressurens kunst fra sig.

Hvis man ikke har den gode grundridning på plads, så bliver kvaliteten i de samlende øvelser ringe.

Daniel Bachmann Andersen

Styr på basen

Daniel er en mand med en mission. Han fortæller åbenhjertigt og med stor passion om sin tilgang til ungheste, vigtigheden af en god grundridning og opbygningen af et godt samarbejde mellem hest og rytter. Han lægger vægt på, at ridning handler om andet end spektakulære gangarter, flotte øvelser og høje procenter. Før man kan alt det, må man have styr på det helt basale i ridningen. Det handler før alt andet om grundridningen, mener Daniel. Man skal have styr på basen, uanset om man arbejder med ungheste eller grand prix-heste.  

Lær at læse hesten 

”Det er vigtigt for mig, at folk lærer at læse hesten. Hesten er din største læremester. Jeg lærer hele tiden af de heste, jeg rider”, fortæller Daniel.

Vi kender ham for sine mange harmoniske ridt, og hvor han aldrig lægger skjul på, at det også er hesten, som er med til at sikre de flotte præstationer. Derfor er det vigtigt for ham at videregive nogle af de værktøjer, som han selv bruger til at afkode og forstå hestene, og på den måde se dens styrker og svagheder. Kun sådan kan man sikre hesten de bedste betingelser for udvikling, og dermed hæve både sit eget og hestens niveau. 

Som Daniel desuden selv pointerer, er det langt fra alle, som øver piaffe, passage og galoppirouetter til hverdag. Derimod kender stort set alle til udfordringer med det helt basale, og mange rider også rundt på ungheste med drømme om at skabe en hest i særklasse.

Når en berider skal lære fra sig

Her på redaktionen husker vi tilbage til Dansk Varmblods Hingstekåring i 2020, hvor Daniel var testrytter for dressurunghestene. Vi så på, mens den sympatiske berider ivrigt og med stor passion delte ud af sin egen personlige værktøjskasse af træningsmetoder. Med grundridningen som det vigtigste på programmet, har vi spurgt Daniel ind til, hvordan han mener, man som berider bør lære fra sig, når der sidder et publikum og lytter med.

Jeg vil gerne give publikum noget brugbart med hjem. Det er langt fra alle, som øver piaffe, passage og galoppirouetter til hverdag. Derimod kender stort set alle til udfordringer med det helt basale.

Daniel Bachmann Andersen.

Daniel mener helt kort, at det vigtigste er at levere lærerig underholdning. ”Det skal ikke bare være et show, men folk skal kunne få noget ud af det”, erkender han. Publikum skal have mulighed for at tage hans ord med hjem og bruge dem på sine egne heste.  

Relaterede tags

Lignende artikler

Kategorier

Advertisment

Instagram