Bekræftet: Ridning bliver fjernet fra moderne femkamp efter OL-episode

Da OL løb af stablen i sommers skete der en episode under konkurrencen i moderne femkamp, som fik dyrevelfærdsorganisationer til at kritisere, at ridning er en del af OL. Nu jubler dyreværnsorganisationer, da deres ord er blevet hørt, og det nu er blevet bekræftet, at ridning bliver fjernet fra moderne femkamp.

Læs mere om OL-episoden, der satte gang i debatten

Annonce

Ridning bliver fjernet

I onsdags kom det frem, at den internationale foreningen for moderne femkamp, UIPM (The Union Internationale de Pentathlon Moderne), havde stemt i mod ridning som del af konkurrencen, og nu er det blevet officeilt: ridning bliver fjernet. UIPM har udgivet et officielt, åbent brev omkring deres beslutning om at fjerne ridning som en deldisciplin. De skriver, at beslutningen er taget på baggrund af en række overvejelser og rådgivning, og beder om tålmodighed og forståelse, til at de finder en ny deldisciplin, der skal erstatte ridning.

Foreningen skriver selv, at de ønsker, at moderne femkamp er en sportsgren, der er “bæredygtig og sikker. En sport, hvor alle i hele verden kan være med”. I forlængelse af dette, kalder UIPM, det for et “Meget vigtigt øjeblik for moderne femkamp – samt for det bredere olympiske program”.

Vil gerne beholde OL-status

Disciplinen moderne femkamp har været kritiseret meget efter OL i sommers. Her blev en rytter nemlig så frustreret, at hun piskede hesten, alt imens træneren slog hesten med knytnæve på bagparten. Billeder og videoer fra denne episode kom vidt omkring sig på nettet, og satte debatten i gang; hører heste til i OL?

Foreningen for moderne femkamp, UIPM, vil dog meget gerne beholde deres status og ønsker at fortsætte i OL. De er dog klare over, at de er nødt til at ændre i disciplinen for at beholde denne status.

Dyreværnsorganisationer jubler

Især dyreværnsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) har kæmpet for at sætte diskussionen om heste i OL på dagsordnen. I lyset af OL har de haft meget fokus på ridning og hestevelfærd i store konkurrencer, og nu jubler de for denne afstemning. De kalder det for en ‘Olympisk sejr for hestene’.

PETA skriver, at de selv har haft kontakt med, og klaget til UIPM, og at det er efter PETAs pres på foreningen, at UIPM nu fjerner ridning fra konkurrencen.

Annonce

Delte meninger fra moderne femkæmpere

The Guardian skriver, at der dog er delte meninger om denne afstemning, og at der er moderne femkæmpere, som mener, at det ændrer sporten markant. Moderne femkamp har været en del af OL siden 1912 og har altid haft ridning som en af de fem deldiscipliner. Tidligere moderne femkæmper Kate Allenby siger, at det ville være en “katastrofe”, hvis ridning blev fjernet fra disciplinen, og at det ikke længere ville være det samme.

Modsat Kate Allenby, mener en anden tidligere femkæmper, Greg Whyte, at det ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Han siger, at “… alle sportgrene ændrer sig over tiden, og der er ikke nogen, der kan være immune overfor ændringer i den moderne TV-verden”.

Hvad mener du? Ville du stemme ja eller nej til, at heste fortsat skulle være en del af moderne femkamp? Giv meget gerne din mening i kommentarsporet nedenfor.

Læs også: Kunne du finde på at adoptere eller være plejefamilie for en hest?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce