Fem dage hos hestefotograf i verdensklasse

af Malgré Tout / Foto: Majken Soelberg

Mens sommeren var på sit højeste sendte vi vores dygtige fotograf Majken Soelberg til Polen og Tjekkiet for at dygtiggøre sig hos den kendte hestefotograf Katarzyna Okrzesik.

Til daglig bor og arbejder hestefotografen Katarzyna i Canada, men naturen i Polen og Tjekkiet er så smuk og storslået, at mange af Katarzynas workshops bliver afholdt i Owl Mountain National Park. Owl Mountain ligger i den sydlige del af Polen, tæt på grænsen til Tjekkiet. Naturen er helt unik her med et varieret terræn, der er med til at skabe de optimale rammer til disse fantastisk smukker billeder, Majken havde med hjem.

majkensoelberg-polen_03Hoppen Kula var model i søen tidligt fredag morgen, på workshoppens dag 2. Ejer Margareta Tryniszewska.

STORE DRØMME OG FORVENTNINGER
På vej i flyveren fra København mod en mindre regional lufthavn i den sydlige del af Polen, havde Majken sommerfugle i maven. Hun havde været så heldig at blive optaget på den eksklusive fotoworkshop. Det var en drøm, der gik i opfyldelse for hende og forventningerne var ude af proportioner store. Majkens drøm og passion minder på mange måder om Katarzynas. En drøm der bunder i en passion for heste og en evig stræben efter at blive bedre, til det hun elsker; At fange det magiske øjeblik og fastfryse det til evig tid. Hestene er lige som Katarzynas, Majkens foretrukne motiv. Lige fra barns ben har Majken været fascineret af heste, og siden teenageårerne har hun ejet sine egne. Kendskabet til hestens natur og sind er en vigtig del af hestefotograferingen, og det kommer også til udtryk i hendes fotografier, der altid er anderledes, spændende og unikke.

 

majkensoelberg-polen_01

DELTAGERE FRA HELE VERDEN
Kun 11 deltagere havde fået mulighed for at deltage på sommerens workshop. Udover vores danske udsending var Polen, Qatar, Sverige, Tyskland og England repræsenteret og i løbet af fem intensive dage fik alle mulighed for at fotograferer i mange forskellige landskaber med vidt forskellige heste.

 

majkensoelberg-polen_04

KATARZYNA OKRZESIK
Med en stor passion for heste, en uddannelse som grafisk designer og fotograf, rejser Katarzyna verden rundt og fotograferer heste og deres ejere. Hun er på evig jagt efter det æstetisk smukke billede som samtidig fortæller hestens historie. Selvom adressen til daglig hedder Canada, finder Katarzyna inspiration i det gamle Østeuropa, hvor de storslåede landskaber danner rammen for hendes kreative gøren.
majkensoelberg-polen_08
I skovens dybe stille ro. Haflinger vallak Czesiu, ejer Stald Podolin.

 

 

FAKTA OM MAJKEN

– 24 år

– Autodidakt fotograf

– Har fotograferet siden 2007

– Ergoterapeutstuderende (færdig januar 2016)

– Kæreste med Anders

– Bor på Vestsjælland

– Har 2 heste, Mox på 8 år og Diego på 19 år

 

majkensoelberg-polen_06
Frieserhoppen Silke var model ved den sidste workshop dags hemmelige session. En smuk kalkgrav dannede en fantastisk ramme. Ejer Karolina Gmochowska.

majkensoelberg-polen_07
Tinkerhoppen Gitta i morgensolen. Ejer Stald Podolin.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce