Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness

En af sommerens helt store konkurrencer var vores “weekend wellness konkurrence” hvor den flotte præmie var et ophold for fire ekvipager hos Fit2Ride v/Søs Fejerskov-Qvist i de skønne omgivelser i Farum. Den heldige vinder blev Dorte Richter fra Slagelse. Hun valgte at invitere rideveninderne Heidi, Lena og Karin, som hun deler stald med til dagligt.

Den vigtige forberedelse
Inden de fire veninder ankom til Farum havde de udfyldt et spørgeskema, som skulle hjælpe med at afdække deres behov og ønsker, inden Søs gik i gang med behandlingerne. “Det er rigtig vigtigt, at rytterne har gjort sig nogle tanker, inden de kommer, om de skader, skavanker og evt. problemer de har i hverdagen” fortæller Søs. “Jeg bruger den information sammen med min screening af deres kroppe, for at danne mig et overblik over de indsatsområder som behandlingerne skal hjælpe med”.

Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness_04

En løbende proces
Søs forklarer, at hendes behandlinger skal ses som en kickstart på et forløb, hvor man løsner kroppen op og styrker den og derved kan opnå en forbedret ridning. Efterfølgende skal man huske at arbejde med og træne efter principperne, så effekten bibeholdes. ”Alle der modtager behandlinger, får nogle opgaver med hjem, som de nemt og enkelt kan arbejder videre med derhjemme” fortæller Søs.

Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness_02

Hvad fik du ud af opholdet?
Jeg fik løsnet rigtig godt op i min krop. Specielt fik jeg løsnet op i bækkenet. Det har gjort en stor forskel, kan jeg mærke her efterfølgende.

Kan du mærke forskel i forhold til din ridning nu?
Der er en markant forskel i mit sæde. Jeg sidder bedre i sadlen nu og min træner har sagt, at han kan se en forbedring hos mig. Så det selvfølgelig rigtig positivt.

Hvilket af elementer fra weekendens program synes du, at du fik mest ud af?
Det er svært at sige. Det var rigtig fint, at vi fik teori, inden vi startede på screeningen og selve behandlingerne. Det gav en indsigt ift. hvad der skulle arbejdes med og da det var nyt for os, gav den en fin forståelse for hele Fit2Ride konceptet.

Hvilken af øvelserne var den bedste?
Jeg synes, bolden vi ruller fødderne med, virker ret godt, samt de bolde vi bruger i ridningen. De er med til at løsne op og det er en god måde, at vi her efterfølgende kan træne videre efter Fit2Ride principperne. Vi har faktisk alle fire købt boldene og bruger dem ofte.

Hvad har I gjort for at arbejde videre med træningen efterfølgende?
Vi er alle fire enige om, at vi klart har fået noget ud af weekenden. Derfor har vi som sagt valgt at træne videre med boldene og bruge Fit2Rides træningsprincipper. Da vi alle har vores heste i samme stald, er det blevet et fælles projekt som vi holder hinanden op på. En af pigerne havde glemt at bruge boldene i nogle dage, og sagde at hun allerede kunne mærke en forskel ved at bruge dem igen – Så det er jo meget godt, at vi kan huske hinanden på det.

Program for weekenden:

Fredag:

  • Ankomst og intro – herunder teori og gennemgang af rytternes skemaer i forhold til det, de ønskede at havde fokus på.
  • Introduktion til den mekaniske hest, vægtfordeling mv.

Lørdag:

  • Opvarmning af rytterkroppen, herunder smartspine.
  • Individuel screening.
  • Individuel behandling på briksen.
  • Ridning på banen inkl. undervisning med fokus på rytterens krop og opstilling.

Søndag:

  • Rytterøvelser i træningslokalet.
  • Ridning på banen med bolde og ankelvægte.
  • Eftermiddagsskovtur i de omkringliggende skove.

Foto: Majken Soelberg

Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness_01

Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness_03

Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness_05

Fire heldige rideveninder blev forkælet med weekend wellness_06

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce