Forskning: Lad din hest undersøge ridehuset for løse tøjler

Set fra en hests perspektiv er det nok temmelig underligt at blive ført ind i et ridehus eller på en ridebane uden på forhånd at kende til formålet. Derfor er det også endnu vigtigere, at vi som hesteejere husker at gøre hesten tryg ved de uvante omgivelser, inden vi forlanger en masse af dem. Det konkluderer et canadisk studie i hvert fald.

Lad hesten snuse for løse tøjler

Der er nok ikke så mange af os, der har overvejet, at det faktisk er noget af en udfordring for en hest at befinde sig på en ridebane og samtidig performe sit bedste – især hvis hesten ikke er blevet tilvænnet omgivelserne omhyggeligt, inden træningen påbegyndes. Et canadiske studie konkluderer derfor også, at det er vigtigt, at hesten har fået lov til at undersøge de nye rammer for løs tøjle.

Om studiet

Til forskningsprojektet blev der brugt forskellige hesteracer både hopper og vallakker i forskellige aldre. Det var desuden forskelligt, hvor meget hestene blev trænet under rytter, og hvor fortrolige de var med mennesker. De blev testet i 30 minutter i en ridehal, hvor de havde frihed til at udforske hele arealet. Derefter blev hestene yderligere testet, hvor der også var en anden hest i ridehallen.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce