Forstående kone og gode heste sikrer Andreas Schou VM-plads

Absolute Horses-rytteren Andreas Schou har arbejdet hårdt for at blive udtaget til det danske hold i ridebanespringning, når det snart går løs i Herning.

Læs også: Spring med Andreas Schou: Hvordan undgår man, at hesten refuserer

Annonce

En benhård satsning på VM i ridesport kræver noget. Springrytteren Andres Schou har stort set ikke været hjemme i år. Han har rejst rundt til stævner i hele Europa. Han har nogle rigtig gode heste og har opnået flotte resultater. 

Andreas Schou har nået målet. Han er udtaget til det hold på fem ryttere, der skal repræsentere Danmark i ridebanespringning ved VM i Ridesport, der afvikles i Herning fra den 6. august. Springrytterne dyster fra den 9. til den 14. august.

Andreas, der bor i Kolding, driver sammen sin bror Christian Schou hestecentret Abolute Horses på Tågerup ved Sommersted. Men det er ikke meget, han har været på Tågerup i år.

“Jeg har stort set været væk fra februar,” fortæller han. “Vi tog sydpå for at starte sæsonen. Så var der lidt ro på i marts, men siden har jeg næsten ikke været hjemme. Men det er jo ikke de samme heste, der har været på banen hver gang. Jeg har faktisk haft to hold heste kørende og bygget det ud derfra.” 

Andreas er gift med Jannike West Schou, som er svensk springrytter. Og parret har to børn – William og Celine. Hvordan kan man få et familieliv til at hænge sammen, når man rejser Europa rundt?

“Ved at have en fantastisk støttende kone,” svarer Andreas og fortsætter: “Hun har forståelse for sporten og ved, hvad det kræver. Efter vi fik børn, har hun sat sin egen karriere i ridningen på pause. Før børnene begyndte i skolen, kunne vi tage afsted hele familien. Det er blevet lidt sværere, men heldigvis har vi også en skole, der har forståelse for, at vi en gang imellem skal have børnene med.”

Jannike West Schou har sat sin egen springkarriere på pause. Her er hun med datteren Celine i 2020.

Tre heste kvalificeret

Andreas har som den eneste af de danske ryttere kvalificeret hele tre heste til VM. Det er Darc de Lux, som han i fjor red til både OL i Tokyo og EM i Tyskland – og som han fik sølvmedalje på ved DM i 2020. Så er det Independent, som han fik sølvmedalje på ved DM i år, og som har opnået fantastiske resultater på det seneste, og Diacardo. Alle tre er 11 år.

“Jeg har gerne villet have Independent kørt i stilling, hvis der skulle blive problemer med Darc de Lux,” siger Andreas. “Det er stadig Darc, jeg satser på til VM. Den har mesterskaberfaringen fra både EM og OL, og det er en fordel, at hesten har prøvet det før. Men Independent har udviklet sig helt utroligt, og det er godt at vide, hvis der sker noget med Darc.”

“Jeg har satset benhårdt på VM i Danmark år,” lyder det fra Andreas. “Vi har talt om det i to-tre år – det har været emnet, hver gang hestefolk mødtes – så det er helt mærkeligt, at det er lige om lidt, det går løs.”

Der kommer også et EM i Milano til næste år og et OL i Paris i 2024. VM kan være med til at kvalificere til de to store stævner. Men nu er der fuldt fokus på VM. OL kræver, at et dansk hold kvalificerer sig, ellers skal man være heldig at få et individuelt wildcard.

Andreas Schou er en erfaren mesterskabsrytter. Han har redet syv EM – hvert eneste siden 2009. Han var også med til VM i Caen i Frankrig i 2014.

Independent, som Andreas her rider ved DM i år, har virkelig udviklet sig.

Op ad ranglisten

De mange stævner – og ikke mindst de gode placeringer – har betydet, at Andreas er rykket op ad den internationale rangliste, hvor han i skrivende stund er nummer 53 – og han regner med at være rykket flere pladser op, når den opdateres med juli-resultaterne.

I september 2021 kom han i Top100 med en placering som nummer 90. I år er han først rykket op som nummer 79 og er for øjeblikket nummer 53.

“Det har givet nogle gode point, at vi er kommet op i de højere klasser, har redet femstjernede stævner med så fine resultater,” siger Andreas. “Det, at vi jeg kommet i Top60 betyder, at Danmark får invitationer til samtlige World Cup-kvalifikationer, og at jeg også selv får mulighed for at ride rigtig mange af de store stævner.”

Han har blandt andet – som første dansker i årevis – på Independent fået en førsteplads i en femstjernet grand prix-klasse på 160 cm – samme højde, som VM rides på.

Læs også: Spring med Andreas Schou: En god øvelse til at lande i rigtig galop

Godt hold

Andreas starter VM som del af det danske hold. Det består af fem ryttere, og Andreas mener, det er et rigtigt godt hold. De øvrige ryttere er Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen, Linnea Ericsson-Carey og Rikke Belinda Barker.

“På papiret er jeg måske den stærkeste, men de øvrige ryttere har fået gode resultater,” siger han.

Der er opvarmningsklasse tirsdag den 9. august. Onsdag er der tidsspringning, hvor det gælder om at ride hurtigt. Fejl omregnes til tid, så en nedrivning ikke giver de sædvanlige fire fejl, men lægger fire sekunder til ridetiden. Det gælder både hold og individuelle ryttere. Torsdag er der anden runde for hold og individuelt. Fredag den 12. august er der holdfinale. Her deltager de ti bedste hold og de 60 bedste individuelle ryttere. Søndag den 14. august rides så den individuelle finale, hvor de bedste ryttere kommer til start.

Andreas håber at komme med her.

Læs også: 3 nemme springbaner til træningen derhjemme

“Placeringer i de høje klasser har givet os rigtig gode point,” siger Andreas Schou.

Kilder

Absolute Horses // Pressemeddelse

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce