Gør det lettere at lave flotte rosenknopper

Det tager stressende lang tid at lave dem, og de kan være frustrerende svære at få pæne. For nogen er det at lave rosenknopper langt fra yndlingsopgaven op til et stævne. Forbereder du dig, og sørger du for at have de rette remedier ved hånden, kan du imidlertid gøre det både lettere og hurtigere at lave flotte rosenknopper, du kan være stolt af.

Forberedelse

Den sikreste vej til effektiv at lave flotte knopper er at forberede sig dagen i forvejen. Vask først hestens man, men brug endelig ikke balsam. Det vil gøre hårene for glatte at holde om, når du skal flette. Når manen er halvtør, kan du lægge en hals på hesten og lade den sidde natten over. På den måde trykkes manen flad, og det vil være nemmere at få fletningerne ens, og de vil se mere elegante ud. Lige inden du skal flette, reder du manen igennem med en våd kam. Manen skal være gennemfugtet, men ikke gennemblødt. Det gør den meget nemmere at arbejde med.

De rette remedier

En del af forberedelserne handler også om at anskaffe sig, hvad man skal bruge – og det kan betale sig at investere i de rette remedier. Først og fremmest er en rigtig mankam uundværlig. Den kan ikke blot bruges til at rede hestens man helt fin, men er lige så vigtig til at kunne afmåle afstanden mellem fletningerne. Det vil få mellemrummene mellem fletningerne til at blive lige store, og de færdige knopper vil tilmed blive lige tykke. Når det kommer til elastikkerne, er det en fordel at vælge nogle af silikone. De kan ikke knække, og de er blidere ved hestens hår end traditionelle elastikker. Udover selvfølgelig at have en god saks, anbefaler vi, at du også køber en hårspray. Påfør de færdige rosenknopper lidt spray og de vil holde en hel del bedre end ellers.

Det hele ved hånden

Når du skal i gang med at flette, er det en god idé at have alt, hvad du skal bruge, lige ved hånden. Det gør ikke kun processen hurtigere – du slipper også for at måtte slippe en smuk rosenknop, du lige har lavet, fordi du taber en elastik og står og mangler en ny. Vil man lave flotte rosenknopper, er det vigtigt at flette stramt – og det kan være svært, hvis man hele tiden skal række langt efter sine elastikker. Kam, elastikker, saks og eventuelt en sytråd, hvis du foretrækker at sy knopperne fast, skal altså ligge lige ved din side.
Undervurder heller ikke, hvor vigtigt det er at have en skammel at stille sig op på. Selvom du måske godt kan nå den øverste del af hestens man, bliver knopperne flottest og mest symmetriske, hvis du står højt nok til at kunne se det hele oppefra.

Roseknopper kan sagtens være superflotte uden at være perfekte. Ved at følge rådene her bør du være rustet til at lave fletninger, du helt sikkert kan være bekendt og ikke mindst stolt over – uden at de har taget flere timer at lave. Husk i øvrigt, at øvelse som bekendt gør mester, både når det kommer til fingerfærdighed og hurtighed.

Artiklen er oprindeligt bragt i november 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce