Gør som amerikanerne: Tag hesten ned til stemmeboksen til næste valg

Har du overvejet at ride ned til valgstedet, når der er kommunalvalg i 2021? Såfremt du kan parkere hesten, så burde det ikke være et problem. I USA er hesten et flittigt brugt transportmiddel, når der er valg.

Indianerstamme rider til valgsteder

Navajo indianerstammen rider til valgstederne for at ære deres forfædres levevis og kultur. Formålet er også at opfordre de unge indfødte til at stemme, da indfødtes stemmeafgivelse historisk set er en af de laveste i landet.

“Det er en helt særlig rytme og sammenhold med hesten, når vi rider afsted. Det er blandt andet til ære for vores forfædre, som red endnu længere afstande for at kunne afgive deres stemme. Vi føler virkelig et sammenhold med hestene og kalder det en slags “heste-medicin” for os,” siger aktivist og forkæmper for Navajo folket, Allie Young.

Indslaget er bragt af Now This Daily.

NAVAJO STAMMEN

  • Er placeret i det sydvestlige USA.
  • Er den anden største stamme i USA med omkring 300.000 indfødte.
  • Navajo stammen har været hårdt ramt af COVID19-situationen.
  • Desuden er Navajo stammen lavt repræsenteret, når det kommer til stemmeafgivelse. Det skyldes flere ting. Nogle af faktorerne er lange afstande til stemmeboksene og dårligt internet.

Kilde: Wikipedia og Now This Daily

Heste skaber opmærksomhed for vælgerne

Det er ikke kun Navajo indianerstammen, der har forsøgt at skabe opmærksomhed omkring valget i USA ved at komme ridende til stemmeboksene. Også i Oakland forsøger Brianna Noble at synliggøre vigtigheden af stemme ved at ride igennem gaderne i det event, der kaldes “Ride Out to Vote” altså “rid ud og stem”. Det fortæller netmediet KQED. Brianna Noble er grundlægger af organisationen Humble, som arbejder for at støtte mindre bemidlede via hesteverdenen.

Brianna Noble er allerede kendt for at sige sin mening fra hesteryg. Tilbage i juni i år var hun en del af “black lives matter”-demonstrationerne – også til hest. Det er netop denne oplevelse hun har taget med videre ind i valgkampen, hvor hun fortæller, at hesten skaber opmærksomhed. I følge hende er det netop opmærksomhed, der skal til for at få mere fokus på, at folk møder op og stemmer.

Se videoen med Brianna Noble, hvor hun og andre ryttere rider ned til valgstedet for at stemme. Video: ABC7News.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce