Hesteherpes og corona: DRF fraråder, at man tager til stævner i udlandet

Som om corona ikke var nok, kæmper hesteverdenen i Europa også med den farlige hesteherpesvirus 1. Malgré Tout har tidligere skrevet om det aktuelle udbrud af hesteherpes i Danmark, og om, at ikke-professionelle ryttere vælger at tage til stævner i udenlandet på trods af lockdown-situationen knyttet til covid-19. Både på grund af hesteherpes og corona, fraråder Dansk Ride Forbund nu helt al stævnedeltagelse udenlands i Europa.

Annonce

Udbruddet i Spanien

Herpes-udbruddet i Spanien har fundet sted på en stævneplads i landets tredjestørste by, Valencia. Da Dansk Ride Forbund mandag d. 22. februar blev informeret herom, tog de kontakt til samtlige danske ryttere, der havde været afsted for at konkurrere i den østspanske by eller andre steder i Sydeuropa.

På grund af virusudbruddet i syden fraråder rideforbundet nu, at man overhovedet rider stævner i Europa lige nu. Dansk Ride Forbunds eliteschef, Kimmie Nielsen, udtaler på forbundets hjemmeside:

”Siden i mandags, hvor DRF blev informeret om et udbrud af den aggressive herpesvirus 1 på en stævneplads i Valencia, har vi fulgt situationen nøje og gør det fortsat. Det er yderst svært at få konkrete, officielle informationer om udbruddets omfang, hvorfor vi ikke ved, om det fortsat er begrænset til Spanien, eller om smitten kan have spredt sig til andre stævnepladser i Europa. Derfor fraråder vi på nuværende tidspunkt vores ryttere at tage til stævner i Europa”.

Derudover er der blevet indført 21 dages karantæne for de danske heste, der er kommet hjem fra området eller af anden årsag har været udsat for øget smitterisiko. Forbundet henviser desuden til, at der søges vejledning i DRF’s Fælles Bestemmelser vedrørende smitsom sygdom og karantæne.

Fraråder stævnedeltagelse udenlands på grund af hesteherpes og corona

Ikke kun på grund af hesteherpes, men også set i skyggen af den nuværende corona-situation i Danmark og resten af verden, frarådes det, at man som rytter rejser udenlands med hesten. Herom skriver Dansk Ride Forbund:

“For god ordens skyld gør vi desuden opmærksom på, at det i henhold til Udenrigsministeriets anbefalinger stadig ikke tilrådes at tage til stævner i udlandet på nuværende tidspunkt grundet COVID-19-pandemien”.

Forbundet henleder til, at man altid følger anbefalingerne på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Annonce

Kilder: Dansk Ride Forbund: Status på udbrud af hesteherpesvirus 1 / Dansk Ride Forbund: Udbrud af aggressiv herpesvirus på stævneplads i Valencia.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce