Svensk studie påviser: Din hest kan se på dig, at du har taget på

Aprilsnar

Vi hestemennesker er vant til at “fedtskalere” vores kære heste for at vurdere deres form og hul. Men et nyt svensk studie fra Universitetet i Uppsala i Sverige mener rent faktisk at kunne påvise, at din hest med jævne mellemrum kan gøre det samme med dig. Og det kan give alvorlige konsekvenser her i corona-tiden.

Læs også: Så mange kilometer går din hest på folden

Annonce

Kan din hest ‘fat shame’ dig?

Har corona-tiden været ekstra hård ved din vægt? Når vi foretager os mindre, og er mere hjemme, er vi nemlig i risiko for at tage på. Måske du endda har lagt mærke til at din hest er en smule sur, når du nærmer dig den og slet ikke gider nusse med dig? Det kan være, at din hest prøver at fortælle dig, at dine bukser strammer mere, din dobbelthage er blevet mere synlig og du nu skiller i to på midten. Kort sagt: du har taget på under corona-pandemiens tilstedeværelse i hverdagen.

Læs også: Når hesten er en tidsrøver

Forskere fra det anerkendte hesteuniversitet i Uppsala har undersøgt en gruppe af 30 heste og hesteejere og bedt ejerne om at tage 10 kilo på over en periode på 4 uger. Her målte de på hestenes interaktionsgrad og ansigtsmimik. Forsøget gav overraskende resultater. De fleste af hestene begyndte at blive mere asociale i takt med, at rytternes vægt steg. At vende hovedet væk, lægge ørerne tilbage og ikke at ville løfte hove eller trækkes med var bare nogle af symptomerne, som hestene udviste.

Vi så, at hestene blev mere sure, jo mere deres ejere tog på i krisen. Derfor kan corona-pandemien have alvorlige konsekvenser for hest-og-rytter-relationer verden over.

Forskere fra hesteuniversitetet i Uppsala

Pas også på med dårligt tv

Også for meget dårligt tv kan give et dårligt bånd til hesten, mener forskerne at kunne påvise. Det sker simpelthen, fordi dårlig tv gør os mennesker dummere. I stedet anbefaler forskerne, at du bruger tiden i naturen og holder dig aktiv – allerhelst i selskab med din hest.

Det er noget, vi også her på redaktionen glemmer at holde os selv op på. Vi skal nemlig være de første til at indrømme, at vægten er steget betydeligt efter at arbejdsdagene er flyttet til den hjemmelige residens. Spørgsmålet er bare, hvordan hesten reagerer på de ekstra kilo? Lad os gerne høre.

Læs også: Hestefolk, der kommer for sent lever længere

Annonce

Kilder

Denne artikel er bragt som en aprilsnar og har derfor ikke nogen kilder.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce